vS Standard meta jelentés: két deck emelkedik ki a sűrű mezőnyből

vS Standard meta jelentés: két deck emelkedik ki a sűrű mezőnyből

Itt a legfrissebb ViciosSyndicate Standard meta jelentés. Ismét lehet csemegézni a statisztikákból!

Hamarosan felborulhat a Standard meta, mivel 23 Wild lap kerül vissza ebbe a formátumba, de addig is érdemes megnézni, hogy melyek a legerősebb és legnépszerűbb deckek. A vS ismét összegyűjtötte az adatokat, de miket olvashatunk ki belőlük?

Népszerűség

Még mindig a Quest Shaman az a pakli, ami kiemelkedik népszerűség tekintetében a többiek közül, de Legenden belül már megveri a Combo Priest Thrallt. A Highlander Hunter stabilan tartja a top 3-as pozícióját, de utána hatalmas a szakadék. Nincs még egy pakli, ami képes lenne megközelíteni a 10 %-os határt, hiába számít még mindig jónak az Aggro Warrior, vagy a Murloc Paladin. A Mage és a Warlock egyszerűen nem képes megújulni, de jelentős százalékokat bukott a Rogue is. Ha jönnek a Wild lapok ideiglenesen borulhat minden, de addig is még barátkozzunk meg a Quest Shaman - Combo Priest - Highlander Hunter metával.

Matchupok

Az Aggro Warrior és a Control Warrior továbbra is nagyon zöld, hiába nem szeretik annyira a játékosok. A Holy Wrath Paladin kifejezetten gyenge számokat hoz összességében és nagyon sok a rossz matchupja, mégis kinőtte magát Legenden belül. Ennek a különös helyzetnek hasonló az oka, mint volt a Pogo Rogue Legenden belüli térnyerésének: a jobb játékosok nehezebb deckekkel is képesek stabil teljesítményre. Ez a trend megfigyelhető már a HS kezdetei óta, ezért is kell mindig kiemelni, hogy különböző rankokon, teljesen eltérhet a meta.

Erősorrend

A Tier 1-be a Combo Priest és a Highlander Hunter ásta be magát, de Legenden belül már a Warriorok is beleszólnak a nagyok küzdelmeibe. A Tier 2-ben óriási a tolongás, szinte minden népszerűbb változat képes stabil, 50 % feletti teljesítményre, ezért is szeretik nagyon sokan a mostani Standard formátumot, mert végre változatos a meta.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!