Nagy bukás az új FaZe első versenye, máris pakolni kényszerültek New Yorkban

Nagy bukás az új FaZe első versenye, máris pakolni kényszerültek New Yorkban

Nem csak a FaZe az egyetlen meglepetés a tegnapi kiesők között.

Mindenki tűkön ülve várja az új Cache holnapi leleplezését, kicsit mintha el is feledkeznénk arról, hogy közben izgalmas és meglepő meccsek zajlanak New Yorkban. Mára csak a legjobb négy csapat maradt harcban, a kieső csapatok között pedig több meglepetéssel is találkozhatunk. 

Például a FaZe csapatával, akik pályát sem tudtak nyerni a verseny alatt. Első nap az Evil Geniuses (ex-NRG) csapatától szenvedtek fájó vereséget, tegnap pedig az OpTic tudta megismételni az amerikaiak sikerét. Két nagyon könnyű pályán (Nuke 16-11 és Dust2 16-8) tudtak győzedelmeskedni a részben friss felállású FaZe-zel szemben.

Ez még mindig csak a második meccse az új FaZe-nek, így messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni, de egyelőre az látszik a játékukon, hogy minden játékos a saját feje után megy. Coldzera élete legrosszabb formáját nyújtotta a HLTV statisztikái szerint, broky mintha csak árnyéka lett volna első napos önmagának, NiKo pedig most már sokadjára szenved az irányítói szerepben. Karrigan távozása után saját bevallása szerint is utálta ezt csinálni, most pedig újra irányítani kényszerült, ami láthatóan nem tesz jót sem neki, sem a csapatnak.
A legkézenfekvőbb megoldás egyértelműen az lenne, hogy a próbaidős broky helyére egy erős és határozott IGL-t szerezne a csapat, aki meg tudja mondani, hogyan is kellene játszani a FaZe-nek. Szerencsétlenségükre, pont egy ilyen játékost a legnehezebb találni, véleményem szerint az elkövetkező versenyeken is egy hasonlóan szenvedő FaZe-t láthatunk majd.
A tegnapi meccsek másik meglepetése pedig a G2 és az ENCE összecsapása volt, amit a Magyar Esport TV-n damilosk és gabesson társaságában követhettetek. Ahogy sokan mások, úgy ők is azt fogalmazták meg, hogy bár volt játékoscsere mindkét alakulatnál, csapatszinten mégis az ENCE-t érzik erősebbnek. 

Ezzel szemben a finnek csak a saját maguk által választott Nuke-ot tudták megnyerni. Dust2-n hosszabbításban tudott győzni a G2 19-17-re, míg Overpasson már egy sokkal fölényesebb francia csapatot láthattunk, akik 16-11-re tudták megnyerni az utolsó pályát. 
Nyílt titok, hogy Aleksib inkább személyes nézeteltérések miatt került kispadra, nem a teljesítményével voltak gondjai a társainak. SuNny érkezett a helyére, aki bár a mouz-ban az egyik legerősebb játékos volt, a finn csapatban egyelőre nem látszik működni, persze a meglehetősen szűk versenynaptár miatt saját elmondásuk szerint is alig volt eddig idejük gyakorolni
A legjobb négy közé a Liquid, az Astralis, az Evil Geniuses és a G2 jutott, az eddigi meccsek alapján pedig könnyen lehet, hogy amerikai döntőt láthatunk majd holnap, az új Cache leleplezése után. Ma viszont még hátra vannak az elődöntők, amiket szintén magyar nyelven követhettek majd a Magyar Esport TV Twitch csatornáján, este 7 órától.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!