5 csapat, akik a legesélyesebbek a világbajnoki címre!

5 csapat, akik a legesélyesebbek a világbajnoki címre!

Nyakunkon a LoL világbajnokság, így hát ideje összegezni a legjobb alakulatok rangsorát.

Pár napja megénekeltük, hogy kit gondolunk az idei fő világesemény legnagyobb sztárjainak, de a LoL mégiscsak egy csapatjáték, így ideje kihirdetni, hogy mi kiket tartunk a legnagyobb esélyeseknek a végső győzelemre!

(A cikk a szerző saját véleményét tartalmazza.)

1. FunPlus Phoenix (Kína)

Nálam a kínai szupercsapat az első számú favorit. Tény, hogy az őket körülvevő felhajtás már túlzás, de attól még igaz a megállapítás, hogy ezt a társaságot az LPL legtehetségesebb sihederjeiből válogatták össze és a nagy terv eddig precízen működik. Doinbról már áradoztam párszor, így ideje a többieket is megemlíteni. Tian nemes egyszerűséggel "csak" az LPL legjobb erdésze mostanában, továbbá profi karrierje alatt a háromnál több meccset játszó hőseivel pozitív győzelmi aránnyal büszkélkedhet. Az Lwx-Crisp alsó ösvényes kettős a legdominánsabb páros volt ligában, sőt szentségtörésnek tűnhet, de jó páran már megkérdőjelezik, hogy az isteni Uzi-e a legjobb lövész. Természetesen csakis Lwx miatt. Fent északon meg egy szintén koreai import alázza az ösvény ellenfelét. GimGoon a becses neve és nem egyszer még TheShynak is elkente a száját. Az egész keret első vagy második csapatos All-Pro volt a nyári teljesítményük tükrében. A világbajnoki cím besöprésén kívül minden más eredmény csalódásnak minősül tőlük.

2. G2 Esports (Európa)

Sokat vacilláltam, hogy ők vagy a FunPlus kerüljenek a lista élére, de végül egy hajszállal lemaradtak. A szamurájok a különleges játékstílusuk, valamint játékfelfogásuk mellett idén azzal lopták be magukat sok rajongó szívébe, hogy látszik rajtuk a játék és a versenyzés öröme/szeretete. Valóban nem a legszakmaibb érv ilyet felhozni, de nálam rengeteget nyom a latba, hogy ha egy csapat nemcsak a győzelemre játszik, hanem igyekeznek stílusosan azt kivitelezni és róluk sugárzik, hogy a közönséget is szeretnék szórakoztatni, illetve maguk is élvezik az egészet. A másik kiemelendő dolog kicsit közhelyesen hangozhat, de ez tényleg egy klasszikus értelemben vett álomcsapat. Nem véletlen, hogy a nyári LEC All-Pro első csapatába csak G2-s került. Ilyenre utoljára az a bizonyos 2015-ös Fnatic volt képes. Világviszonylatban is mindenki a posztján az abszolút krémhez tartozik.

3. SK Telecom T1 (Dél-Korea)

A tavalyi blamázs után újra a világbajnoki mezőnyben köszönthetjük Dél-Korea büszkeségét. Bár egy 3 csillaggal rendelkező szervezetről beszélünk, ennek ellenére ez a keret éhesebb a sikerre, mint valaha. Ha jobban beleássuk magunkat, akkor láthatjuk, hogy minden játékosnak megvan rá az oka. Minden idők legjobbjának itt az alkalom, hogy a 2017-es Worlds döntőn esett csorbát kiköszörülje, valamint bebizonyítsa, hogy még most is ő az első számú League of Legends játékos. Khan is kalandos pályafutás tudhat maga mögött, ugyanis amellett, hogy volt idő, mikor őt tartották az "Észak urának", bizony kiélezett helyzetben gyakran hagyta cserben aktuális csapatát (például 2017 Worlds vagy 2018 MSI), így neki megvan a személyes motivációja, hogy elhallgattassa a kritikusait. Ott van Teddy is, aki hosszú évekig cipelte a gyakran liga utolsó Jin Air gárdáját a hátán és végre idén a képességeihez méltó csapattársai vannak. Vagy a támogató szerepében tetszelgő Effort története is megér egy misét. Még anno Wolf jövőbeni utódjának szánták, de akkor abban a helyzetben csúfos kudarcot vallott. Így idén Mata miatt a cserepadra került, de képes volt túltenni magát az első bukáson és a szezon végére már ő lett a stabil kezdő. Üröm az örömben, hogy ilyen ikonikus játékos hanyagolása mint Mata elég méltatlan, de valamelyest érthető is.

4. Royal Never Give Up (Kína)

A kínai bajnokság a legnagyobb a világon. Mind nézettségben, mind csapatok számában nincs ellenfele. Idén 16 csapatos volt a kommunista országban a pontvadászat, de húszig meg sem állnak. Ennek dacára mégsem kérdés, hogy melyik a legrajongottabb szervezet. Nyilván szerepet játszik, hogy az RNG központja Pekingben található, de mégis legendás ADC a fő ok. Jól jellemzi népszerűségét az a tény, hogy a legnagyobb sportszergyártó cégek versenyeznek Uzi kegyeiért (végül a Nikeval írt alá egy LeBron Jamesszéhez hasonló szerződést). Tavaly egyértelműen mindenki az ő sikerüket várta, de a hatalmas nyomást nem bírták. Így, hogy idén mindenki kicsit hátrébb sorolja őket, továbbá az Invictus Gaming megtörte a kínai átkot (2018-ig nem nyertek egy vb-t sem), most sokkal nyugodtabban készülhetnek a surranópályás trófeabezsebelésre. Ehhez a keret is adott. Uzi egy állócsillag és Ming személyében egy mindenben kiszolgáló társra lelt. Xiaohu, Karsa, Langx hármas meg ha nem is legjobbak a posztjaikon, de ott vannak azok mögött nem sokkal.

5. Fnatic (Európa)

Az az ötös, aki nagyon sokra lenne hivatott, mégis európai szurkolóként rettentően féltem őket. Lassan egy éve, hogy Caps új kihívások címszó alatt lelépett az ősi riválishoz. Nem gondoltam volna, hogy sikerül minőségi pótlást találniuk, de láss csodát, megcsinálták! Nemesis kétség kívül ott lohol Baby Faker nyomában és ha a fejlődése így folytatódik, akkor a G2 elgondolkozhat, hogy Caps melyik pozícióra váltson, hogy az ifjú titánnak is helyet szorítsanak. Viccet félretéve, a Fnatic van olyan erős, mint a tavalyi menetelésük alkalmával, csak idén a Fortuna (vagy Jiizuke) nem fogadta a kegyeltjei közé őket. Eleve már a csoportból való kijutás is nehezen megoldható feladatnak hangzik, hiszen az előbb kitárgyalt SKT-RNG duóval kell szembenézniük, plusz ha minden az esélyeknek megfelelően zajlik majd a play-in szakaszban, akkor csoportba még megkapják a Clutch Gaminget, csakhogy minden meccs izzadságszagúan szoros legyen ebben kvartettben. Egyéni képességekről még annyit, hogy bár a G2-s Jankos utóbbi időben hasít, de alap esetben Broxah komplettebb idéző, Rekkles, az Rekkles, Hyli Pyke, illetve Rakan játéka máig páratlan (na jó, G2-sok azért tudnának kontrázni erre), egyedül Bwipo miatt húzom a szám. Ahogy a múltévi fináléban, úgy idén is ő lehet a gyenge pont. Ahogy írtam az elején, rengeteg potenciált látok a társaságban, de egy esetleges korai búcsú miatt lehet most látjuk őket így utoljára ebben a felállásban.

Aki épp csak lemaradt a listáról:

Griffin (Dél-Korea)

Eredetileg őket gondoltam volna, mint ötödik legerősebb gárda, csak az élet mindig tartogat meglepetéseket. Nem sokkal a Worlds kezdete előtt az eddigi edzőjüket kitette a szervezet. Az időzítés mindenkinél fejvakarásra ad okot, valamint komoly háttérben folyó problémákról és ellentétekről tanúskodik. Ilyen előzményekkel nem számítok tőlük kiugróan jó szereplésre, de a játékosaik egyéni kvalitásait ismérve akár rám is cáfolhatnak.

Ez lenne a mi listánk, de a ti véleményetek is kíváncsiak vagyunk. Osszátok meg velünk szavazatok formájában!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Borítókép: EsportsJunkie.com & Nexus-League of Legends
Képek forrása: Dot Esports & Twitter

Kövess Minket!