"A FaZe-nél eltöltött utolsó év egyszerűen időpazarlás volt" - GuardiaN

A DreamHack Masters malmöi versenyén beszélgetett GuardiaN-nel a HLTV.

Ladislav "GuardiaN" Kovács  több, mint két év után tért vissza régi csapatához, a Na'Vi-hoz. 2017-ben az ukrán alakulattól igazolt a FaZe-hez, az európai sztárcsapathoz, ami hatalmas reményekkel indult, két év alatt mégsem sikerült maradandót alkotniuk. GuardiaN és a Na'Vi jelenleg Malmöben játszik a DreamHack versenyén, ahol többek között a FaZe-ről is mesélt a szlovák AWP-s.

Mikor volt az a pillanat, amikor rájöttél, hogy ideje távoznod a FaZe csapatából?

"Igazából már egy jó ideje érlelődött bennem. Tavaly, amikor folyamatosan cseréltünk már tudtam, hogy eljön majd az a pillanat, amikor nem lesz elég egy játékos lecserélése. Nem neheztelek senkire sem a FaZe-ből, de úgy gondolom, hogy mindenkinek így lesz a legjobb. Elfogadtam, hogy mindenkinek szüksége van változásra, különösen a legutóbbi év tükrében. Az előző év a FaZe-nél gyakorlatilag időpazarlás volt, beugrókkal játszottunk szinte mindenhol. Szerintem elvesztegettünk egy egész évet. Sok szerencsét kívánok nekik é remélem, hogy én is sikeres leszek a jövőben."

A FaZe után szinte azonnal a Na'Vi-hoz igazoltál. Ennyire egyértelmű volt a döntés vagy voltak más lehetőségeid is?

"Volt lehetőségem arra, hogy csapatot építsek néhány olyan játékossal, akiket most nem szeretnék megnevezni. Voltak más lehetőségeim is, de aztán kaptam egy üzenetet a Na'Vi-tól, hogy minden játékosuk engem szeretne. Ezek után egyértelmű volt, hogy mi az elsődleges. Arról nem is beszélve, hogy az orosz kommunikáció még könnyebb számomra, mint az angol. A Na'Vi volt a legjobb választás."

2017-ben, mikor elhagytad az ukrán csapatot volt némi nézeteltérés közted és s1mple között. Sikerült azóta helyretennetek a kapcsolatotokat?

"Nem is igazán volt mit helyretenni. Az emberek nem tudták pontosan miért hagytam el a Na'Vi-t, szerintük s1mple-vel voltak gondjaim, de játékon kívül mindig is barátok voltunk. Csakis játékon belüli gondjaink voltak, de minenki tanult a hibáiból,mindenki fejlődött azóta. Nincs ok, amiért haragudhatnánk egymásra."

Milyen a mostani Na'Vi a régihez képest?

"Az eredeti csapatból egyedül flamie van még ott, persze s1mple is régi játékosa már a Na'Vi-nak, de ő sokkal később érkezett. Más persze ez a csapat, mint a régi, de már most látom mindenki szemében a tüzet, mindenki nagyon elhivatott és motivált. Örülök, hogy ebben a csapatban játszhatok."

Mi a helyzet a szerepekkel, továbbra is AWP-s leszel?

"Persze, sőt, most sokkal több szabadságom van, mint korábban. A FaZe utolsó hat hónapjában már nem éreztem azt, hogy mesterlövészként meglenne az a szabadságom játékon belül, amire szükségem volt. Túlvagyunk már néhány gyakorláson, voltunk bootcampen is és nagyon jól érzem magam a Na'Vi-ban."

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!