Francia-svéd döntőt rendeznek Malmöben – ez történt az elődöntők napján

Francia-svéd döntőt rendeznek Malmöben – ez történt az elődöntők napján

Elérkezett a DreamHack Masters Malmö utolsó napja is.

Tegnap este lejátszották az elődöntőket Svédországban, az öt napja zajló DreamHack Masters Malmö versenyén, ahol 16 csapat vágott neki a malmöi kalandnak, mára azonban már csak ketten maradtak. Cikkünkben részletesen beszámolunk az elődöntőkről.

A négy elődöntős csapat közül a friss ESL One New York ezüstérmes Astralis, a régi csapatát ismét akcióba vető fnatic ellen játszott egy BO3-as szériát, ahol a harmadik pályára már nem volt szükség, nem a világranglista második dominálta a mérkőzést. A svédek által választott Overpass-on egy " T " oldalból kreált 9-6-os előnyt követően védekező oldalból már csak három kört engedtek a dánoknak, így egy 16-9-es győzelemmel mehettek szünetre, ami után érkezett Nuke.

A második pályán szintén 9-6-os svéd előnynek lehettünk tanúi, azonban ezt a félidei eredményt sikeresen reprodukálta az Astralisnak. Igaz a végén kellett hozzá egy kis comeback, hiszen a fnatic 15-11-re is vezetett, innen hozták vissza a dánok hosszabbításra, melyből hármat is láthattunk. A végeredmény végül 25-23 lett a frissen visszatérő Golden-flusha párossal kiegészülő fnatic-nak, így 2-0-ás végeredménnyel ért véget a találkozó.

A szombati nap második elődöntőjét a Natus Vincere és a Vitality játszotta, ahol az első mérkőzéssel ellentétben már szükség volt a harmadik pályára is. Nuke-on brutális CT oldalt produkált az orosz többségű csapat, 12-3-as félidőt követően gyorsan pontot tettek az első map végére, és 16-6-os győzelmet aratott a Na'Vi a franciák által választott pályán. Jöhetett Overpass, ahol viszont a Vitality dominált, T oldalon csupán egyetlen egy kört tudtak megnyerni GuardiaN-ék, és ezután egy nagyobb vereséget mértek a franciák, mint amilyet kaptak, hiszen 16-4-el végződött ez a pálya a Vitality javára.

A mindent eldöntő Dust 2 már szorosabb volt az előző két pályával ellentétben, az első félidőt a Vitality nyerte meg 8-7-re, a T oldala a Na'Vi-nak pedig ismét nem volt az igazi, és 16-11-es végeredménnyel, összességében pedig 2-1-el záródott ez a mérkőzés.

A döntőben az aranyéremért, továbbá a 100 ezer dollárért, illetve egy IEM Katowice 2020 helyért a hazai pálya előnyét élvező fnatic és a Vitality küzd ma meg délután 17:00-tól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!