"A munka neheze még csak most jön" - Mesébe illő győzelmet aratott a fnatic

Hazai közönség előtt nyert a fnatic!

Meglepetésekkel indult és végig azokkal is volt tarkítva a malmöi DreamHack Masters verseny. Rögtön az elsők között hullott el a két legnagyobb észak-amerikai csapat, de még az Astralis játékosai is ideje korán estek ki. Ellenben pont azok szárnyaltak, akikre nem számítottunk, így a döntőt végül a fnatic és a Vitality játékosai játszották.

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy parádés döntő volt. Nem elég, hogy olyan csapatok és játékosok küzdelmét láttuk, akiket az elmúlt évek alatt ritkán láttunk döntőzni, de mind a három pályát is kihasználták a csapatok, ráadásul igazi profi játékot eredményezett a Dust2 (16-14), Inferno (19-16), Mirage (16-13) hármas. A hazai közönség legnagyobb örömére a fnatic tudta behúzni a döntőt, így hiába a pár hete összeállt régi-új csapat, Goldennel és flusha-val kiegészülve rögtön az első LAN versenyüket megnyerték.

(...) "A munka neheze még csak most kezdődik. Természetesen minden csapat életében benne van a pakliban, hogy csak egy versenyen tudtak kiemelkedően játszani. A ma estét kivehetjük és ünnepelhetünk, de holnap folytatódik a munka. Nem eshetünk abba a hibába, mint legutóbb. Nem vehetjük félvállról és nem tehetjük meg az, mint régen, hogy egyszerűen csak úszunk tovább az árral. Először is rá kell jönnünk mik voltak most az erősségeink és folyamatosan fejlődnünk kell, hogy mindezt megismételhessük. Megértem ha valaki kételkedik bennünk, de tudom, hogy keményen fogunk dolgozni és be tudjuk majd bizonyítania  kételkedőknek, hogy rosszul gondolták."- nyilatkozta JW a győzelem után.

Az biztos, hogy bármennyire is szép volt a fnatic tegnapi győzelme, koránt sem volt hibamentes. Már az első pályán is nagy előnyt engedtek el, majd ugyanez bekövetkezett Infernon is. Az onlie közvetítést figyelve egyértelműen az látszott a svédek játékán, hogy tökéletesen működő csapatként még nem tudnak játszani, sok hibás kommunikáció lehetett és sok elrontott, a társát sebző vagy éppen vakító gránátot is dobáltak. A győzelem viszont még a hibák ellenére is összejött, ami szerintem azt mutatja, hogy végre itt egy olyan fnatic, amiben van potenciál, egyszerűen pontosan azt kell csinálniuk, amit JW is elmondott, nem elkényelmesedni és fejlődni.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!