Hivatalos megjelenési dátumot kapott a PlayStation 5!

Hivatalos megjelenési dátumot kapott a PlayStation 5!

A konzolrajongók dörzsölhetik a tenyerüket, már nem kell sokat várni a Sony legújabb PS-ére.

Hivatalosan is megerősítette a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója, hogy a következő generációs videojáték-konzoljuk PlayStation 5 néven jön ki a piacra 2020 végén. Pontos megjelenési dátumot még nem kapott a PS5, azonban a "2020 Holidays", az a Hálaadás - Karácsony környéki időszakot jelenti, így kicsit több, mint egy évet kell már csak várni ahhoz, hogy az eddigi legerősebb PlayStationön pörgessük a játékokat.

Az új konzolhoz természetesen technológiai innovációk is társulnak, ezekről is ejtett néhány szót Jim Ryan. A PS5 mellé a legújabb kontrollereket csomagolják majd, amiket továbbfejlesztett visszacsatolási rendszerrel szerelnek majd fel. Az egész rezgéses koncepciót dobják a kukába és teljesen átdolgozzák, hogy még jobban igazodjon a kontroller a képernyőn történtekhez. Ryan szerint teljesen más érzés lesz, ha egy versenyautóval száguldunk neki a falnak, vagy ha becsúsznak nekünk a futballmeccsen. Elméletileg érzékelni fogjuk azt is, hogy milyen felületen mozog majd az autónk, vagy karakterünk.

A másik nagy ígéret, ami segíthet a még teljesebb játékélmény megteremtésében a ravaszokhoz kapcsolódik. Az L2/R2 gombok is megkapják az alkalmazkodó visszacsatolást, vagyis más érzés lesz lőni egy íjjal, mint gázt adni egy off-road terepjárónak. Az biztos, hogy a mézesmadzagot elhúzta a Sony, innentől minden azon múlik, hogy ezek a vívmányok a valóságban is képesek lesznek-e arra, hogy megérje megvásárolni a legújabb konzolokat és kontrollereket.

Ti mit gondoltok a PS5-ről?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!