Bejutott a VB csoportkörbe a Splyce, mindenhol jött a papírforma a Play-in rájátszásban!

Bejutott a VB csoportkörbe a Splyce, mindenhol jött a papírforma a Play-in rájátszásban!

Pont a Splyce meccse lett a legizgalmasabb, a UOL nagyon komoly erőt mutatott.

A mai nappal lezárult a 2019-es Play-in, ahol tökéletesen jött az előre megtippelt papírforma. A négy továbbjutónk a Damwon Gaming, a Clutch Gaming, a Hong Kong Attitude és a Splyce lettek. Emellett már a csoportbeosztás is ismert, íme:A tegnapi meccsekről és az első két továbbjutóról alább olvashattok bővebben:

Ma kora délután viszont először a Hong Kong Attitude és a dél-amerikai Isurus Gaming csapott össze. Az Isurus kitett magáért, de végül elég könnyedén, a negyedik meccsen pedig egy Base Race-szel sikerült nyernie a HKA-nak. Összesítésben 3-1.

Ezután érkezett a Splyce és a UOL összecsapása, a csoportkörök alapján pedig igen parázs meccsre számíthattunk. Ez a jóslat be is jött, hisz egészen 5 meccsig mentek a felek, az orosz csapat pedig nagyon kitett magáért. Az első meccsen hatalmas energiával és kirobbanó magabiztossággal érkezett meg a Splyce, de az átlagostól eltérően sokkal inkább a játék korai szakaszára fektették a hangsúlyt. Ez végül meg is bosszulta önmagát, ugyanis a szokásos jó early game után hatalmas előnyt építettek ki maguknak, de a 30. perc környékére ötletük se volt, hogy mit is kéne csinálniuk. Egy rossz harcnak köszönhetően elvesztették a Baront, az oroszok pedig pikk-pakk saját előnyt kovácsoltak a 8000 goldos hátrányból. A szuper késői játékszakasznak köszönhetően pedig a Kayle-GP kombó erősen magára talált, ahogy Kai'sa is elképesztő sebzést tolt ki. A vérzést nem sikerült elállítani, a UOL hamar befejezte a meccset. 1-0 a CIS csapat javára.

A következő két mérkőzés szerencsére már sokkal jobban ment. Igaz ott is voltak bakik és kisebb-nagyobb hibák, de látszódott, hogy Csacsi a Cho'Gath-on és a Kennenen is sokkal proaktívabb, mint addig bármin. Záros határidőn belül sikerült befejezniük mindkét mérkőzést, ezzel pedig 2-1-re módosult az eredmény.

A negyedik összecsapáson komoly motivációs beszédet kaphattak Sheepy-től a UOL-osok, ugyanis egy remek draftnak és komoly egyéni hibáknak köszönhetően hamar előnyre tettek szert, ami egy Karthus dzsungel esetében több, mint ideális. A középső ösvényen található Qiyana Nomanz kezében is nagyon szolidnak bizonyult. Xerxe viszont nem egyszer, hanem kétszer is megcsinálta a lehetetlen, ugyanis AHaHaCiK hibáját kihasználva mindkét alkalommal belopta a Baront és ezzel újra és újra esélyt adott a csapatának egy comebackre. Ez viszont végül nem sikerült, a UOL pedig hosszas szenvedés után kiegyenlített.

Az ötödik meccsen mindkét csapat nagyon visszafogottan kezdett és leginkább csak egymás hibáiból sikerült előnyt kovácsolniuk. A korai játékszakasz hőse egyértelműen Vizicsacsi volt, aki hihetetlen mennyiségű nyomást nyelt el a UOL felső ösvényesétől és a dzsungelestől, miközben csapata boton kezdett előnyt kialakítani. A draftnak köszönhetően egyértelműen a Splyce tűnt erősebbnek a mid game-ben, a tornyok döntögetésével pedig szépen kezdtek elhúzni az oroszok elől. Ekkor viszont a 23. percben egy meglepetés Baront eszközölt a UOL, ami végül be is jött, hisz Karthus és Xayah sebzése pont elégnek bizonyult.

Nem túl nagy meglepetésre viszont a Baron Power Play-jel is goldot vesztettek, így csak késleltetni tudták az elkerülhetetlen Splyce győzelmet. Igaz, még hatalmasat küzdöttek, hisz kordában tudták tartani az elfeedelt Syndrat, de végül nagy nehezen lezárták a meccset Csacsiék.

Most egy nagyobb szünet következik a csoportmeccsek kezdete előtt, ugyanis következőleg csak 12-én láthatjuk a csapatokat, ahol először a Fnatic és az SKT csap össze.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!