Twitchen, CS:GO kategóriában közvetítette ámokfutását a németországi gyilkos

Twitchen, CS:GO kategóriában közvetítette ámokfutását a németországi gyilkos

A szörnyű tragédia tovább ronthatja a játékok megítélését.

Szörnyű tragédia történt tegnap délután, amikor a németországi Halle városában lövöldözött egy német szélsőjobbos, mindezt pedig Twitchen közvetítve.

A 27 éves Stephan B. saját autójával hajtott el egy német zsinagógához, ahol tetőtől talpig katonai ruhában, golyóálló mellényben és maszkban, állig felfegyverkezve kezdet ámokfutásába. Célpontja egyértelműen a zsinagóga volt, többször is megpróbált oda bejutni, de nem sikerült, így lelőtt egy ártatlan járókelőt az utcán, majd egy gyorsbüféhez hajtva még egy embert.

Szerencsére a német hatóságok rövid időn belül elfogták a hidegvérrel lövöldöző elkövetőt, akit meg is lőttek, így jelenleg kórházban kezelik. Később a német hatóságok megerősítették, hogy egy elkövető volt, őt menekülése közben sikerült elkapniuk és a rendőrök valóban meglőtték.

(forrás: index.hu)

Stephan B. mindezt az elkövető a sisakjára szerelt kamerával élőben közvetítette, Twitchen, a CS:GO kategórián belül. Mondanom sem kell, ez is nagyban károsítja nem csak az e-sport, de a gaming megítélését is. Ami viszont talán sokkal fájóbb, hogy az elkövető közel 40 percig volt látható élőben, holott már az első percek után tudható volt, hogy mire készül.

Arról nincs tudomásunk, hogy a nézők közül esetleg tudta-e bárki értesíteni a hatóságokat, de az biztos, hogy a Twitchnek ennél gyorsabban kellene reagálnia. Már az autó első ülésén látni lehetett a fegyvereket, az elkövető folyamatosan a zsidókat és a bevándorlókat szidta, mégis közel 40 percen keresztül volt élő az adás, mindezalatt a Twitch munkatársai semmit sem tettek. Persze ha két perc után lelövik a streamet, akkor sem biztos, hogy elejét tudják venni a tragédiának, de legalább megpróbálták volna, az online nézőket pedig mindenképpen megóvták volna a felkavaró látványtól.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!