A Riot reagált a Hong Kong Attitude-del kapcsolatos cenzúra vádakra

A Riot reagált a Hong Kong Attitude-del kapcsolatos cenzúra vádakra

Elsőre úgy tűnt, hogy a Riot megszabta, hogy a kommentátorok mit mondhatnak, de most a kommunikációs vezető elmondta, hogy erről szó sincs.

A Blizzard Hearthstone versenyén Hong Kong szabadságáért tüntető játékos eltiltásának története az utóbbi pár napban végigszáguldott minden valamire való gamer fórumon és médián. A közösség bojkottot kiáltott a cégre és több ismert személyiség, streamer vagy játékos is a szimpátiáját fejezte ki az ügy mellett. Egyelőre még senki nem tudja, hogy igazán mi lesz az egész vége, de az tuti, hogy az egész zöngéje más ligákra is kiterjed. Nemrég a Riot került félreérthető helyzetbe, a Worlds közvetítésük alatt. 

Kezdjük ott, hogy Hong Kong Attitude csapata átment a Play-In szakaszon és most a csoportkörben bizonyíthat majd a Cloud9, a G2 és a GRIFFIN csapata ellen. Eddig ez teljesen rendben van, sőt nagyszerű teljesítmény volt a játékosoktól, hogy ezt is sikerült elérni. Viszont nem ezért kerültek a rivaldafénybe. A közvetítés során a kommentátoroknak és az elemzőknek elő kellett venniük a csapat nevét, hiszen hivatkozniuk kellett rá. Az többször előfordult, hogy valaki úgy kezdte az egészet, hogy "a Hong Kong ...", majd nagyon gyorsan váltott arra, hogy "HKA". Persze a nézők ebbe egyből azt látták, hogy a kínai Tencent cég által tulajdonolt Riot Games megmondta a dolgozóinak, hogy mit mondhatnak és mit nem. Azonban mielőtt túlságosan elharapódzott volna népharag, a cég kommunikációs vezetője, Ryan Rigney a következőket rakta ki Twitterre:

"Hivatalos álláspont a Hong Kong Attitude és az e-sport adások félreértéseivel kapcsolatban: Szeretnénk eloszlatni a félreértéseket a Hong Kong Attitude csapatát érintő adásokról. Ahogy látjátok, a hivatalos @lolesport Twitter fióknál, a stáb egyaránt használja a csapatok teljes nevét, illetve azok kódját is, mikor a közvetítésekről van szó. Hogy pontosítsam az elmondottakat, senkinek nem adtunk olyan utasítást, hogy el kell kerülnie a "hong kong" kifejezést. Csak azt szeretnénk, ha a csapatok teljes nevét halljuk az adásokban. Ezzel kapcsolatban volt némi belső kavarodás, de dolgozunk rajta, hogy ezt kijavítsuk. 

Illetve még egy személyes lábjegyzet. A múlt heti események miatt, most nagyon sokan érzékenyek a téma miatt. Jobban fel kellett volna készíteni a kommentátorokat, de most már dolgozunk ezen"

Ezek alapján nincs szó cenzúráról, a Riot nem határozta meg, hogy az élő műsorban milyen szavakat szabad és nem szabad használni. Sőt, a leírtak alapján ezt a jövőben sem akarják megmondani semmilyen formában. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!