Élő adásban állt ki országa szabadsága mellett egy hongkongi játékos!

Élő adásban állt ki országa szabadsága mellett egy hongkongi játékos!

Botrányba fulladt a tajvani Grandmaster közvetítés, amikor blitzchung megszólalt élő adásban.

A világ félszemmel Hong Kongra figyel már hetek óta, ugyanis a XXI. század egyik legnagyobb és legfontosabb tüntetése zajlik a városállam utcáin. A Hearthstone Grandmaster küzdelmei általában nem sok meglepetést tartogatnak, de a legutóbbi adásban a hongkongi játékos, talán elsőként a HS történelmében, arra használta a Grandmasters győzelme utáni interjús lehetőséget, hogy aktuálpolitikai tartalommal töltse meg az adást!

Blitzchung egy gázálarcot húzott az arcára, majd a "Szabadítsuk fel Hong Kongot, ez korunk forradalma!" mondattal rövidre zárta az alig elkezdett interjút. A casterek lehajtották fejüket, hogy ne lehessen semmilyen reakciót leolvasni az arcukról, majd röviden "leokézták" az egészet és gyorsan le is keverték az egész jelenetet egy reklámmal, majd az incidenset tartalmazó klipeket az utolsó morzsáig eltüntették a Twitchről. Blitzchung azóta egy hivatalos közleményt is kiadott, amiben elmagyarázza döntésének okát:

"Ahogy tudjátok, egy nagyon komoly tüntetéssorozat zajlik az országomban. Az adásban csak egy újabb módon próbáltam felhívni a közvélemény figyelmet erre a jelenségre. Rengeteg energiát áldoztam az elmúlt hónapokban arra, hogy a közösséget megmozgassam a tüntetések támogatásának érdekében, ezért sem jutott annyi időm készülni a GM mérkőzésekre. Tudom, hogy lesznek következményei annak, amiket a streamen tettem. Valószínű a saját életemet is veszélyebe sodortam, de kötelességemnek éreztem, hogy valahogy kinyilvánítsam a véleményem a történtekkel kapcsolatban."

Egyelőre a Blizzard még nem hozta meg a döntését blitzchung akciójával kapcsolatban, de szinte biztosan komoly szankciókra számíthat a profi kártyás. 

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!