CS:GO, PUBG, Fortnite, Apex és R6S csapat tulajdonosát perli a Riot Games

CS:GO, PUBG, Fortnite, Apex és R6S csapat tulajdonosát perli a Riot Games

Ha valakivel, hát a Riot Games-szel nem hiszem, hogy bárki is merészen pereskedne.

Gyanítom a Riot Games-t senkinek sem kell bemutatnom. Még aki hozzám hasonlóan, életében csak 20 percet játszott a League of Legendsel az is tisztában van a játék mögött rejlő csapattal, akik most éppen egy frissen alakult észak-amerikai e-sport szervezettel pereskednek.

Idén márciusban ugyanis megalakult a Riot Squad Esports, akik nem csak CS:GO-ban, de Apex-ben, Fortnite-ban, PUBG-ben és R6S-ben is rendelkeznek főként amerikai összetételű csapatokkal. Gondolom már kitaláltátok, hogy a név, a 'Riot' szó az amiatt a pert raktak a nyakukba.
A Riot Games álláspontja szerint ugyanis egyértelműen hozzájuk köthető a szó, a Riot Squad-ot így akár össze is kapcsolhatják a szurkolók a Riot Games-szel, megtévesztő információkat adva így a közösségnek, sőt, állításuk szerint a Riot Squad még profitál is a névből. Tény, hogy a észak-amerikai szervezethez köthető összes terméken az egyesek szerint félrevezető szó szerepel, így a Riot Games nem csak a név megváltoztatását követeli, de az összes kereskedelmi forgalomban lévő termék megsemmisítését is.
Az egyelőre még viszonylag ismeretlen, kisebb versenyeken próbálkozó játékosokat tömörítő Riot Squad persze bízik a peren kívüli megegyezésben, de az eddigi hírek alapján várhatóan a bíróság dönt majd az ügyben. Szerintetek jogos a Riot Games követelése?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!