Worlds 2019: átgázolt ellenfelén a G2, óriási formában Fakerék!

Worlds 2019: átgázolt ellenfelén a G2, óriási formában Fakerék!

Összefoglaltuk a 2019-es LoL világbajnokság csoportkörének második napját. Akcióból most sem volt hiány!

Újabb 6 mérkőzést láthattunk a Worlds 2019 berlini színpadán. Bemutatkozott az MSI győztes G2, a csoportkörök mágusa, a C9 és Korea új reménységei, a Griffin is. Röviden összefoglaltuk a group stage második napjának eseményeit!

SKT vs RNG

A háromszoros világbajnokra egyszerűen nincsenek szavak. Hiába indította sokkal jobban a mérkőzést az RNG, hiába volt egy Uzi, akiben mindig ott az 1v9 potenciál, hiába lehet azt mondani, hogy ösvényfázisban, vagy egyéni megmozdulásokban Kína sokkal meggyőzőbb volt, a végelszámolásnál csak az a lényeg, hogy kinek a Nexusa dől be a végén. Fakerék elképesztően jó macrojátékkal dominálták a meccs középső és késői szakaszát, így megérdemelten húzták be az év egyik legszórakoztatóbb és legizgalmasabb összecsapását.

Győztes: SKT

FNC vs CG

A late game-re építette fel taktikáját a Fnatic, ami a csapat első sikerét is meghozta a 2019-es Worldsön. Garen + Yuumi párosát érdemben nem tudták counterelni, miközben Nemesis Akalija folyamatosan életveszélyt jelentett az alacsony életerős célpontoknak. A Clutch Gaming nagyon nehéz helyzetbe került, a Fnaticnak minden esélye megmaradt a továbbjutásra.

Győztes: FNC

TL vs IG

Az MSI elődöntője ismétlődött meg, ezúttal azonban a regnáló világbajnok távozhatott győzelemmel a Szurdokból. Jól kezdték Doublelifték a meccset, de a late game Vladimir és Kai'sa túlságosan nagy falatnak bizonyult. A mutatott játék alapján mindkét csapatnak teljesen reális elvárás a továbbjutás az egyenes kieséses szakaszba.

Győztes: IG

AHQ vs DWG

ShowMaker Akalijára nem talált választ az AHQ, hiába erőltették végig a csapatharcokat Ziv Rumble-je miatt. Az 5v5-ökből szinte mindig a tajvani csapat jött ki jobban, de a célpontok és az elkapások végül a Damwon oldalára billentették a mérleg nyelvét. Az AHQ 0-2-ről várhatja a folytatást, de nagyon úgy tűnik, hogy be kell érniük a csoport negyedik helyével.

Győztes: DWG 

G2 vs Griffin

Az LCK-ben két alapszakaszt nyert a Griffin idén, a G2 mindent megnyert, amin indult. Igazán pikáns mérkőzésre számíthattunk ezen eredmények tudatában, de az izgalmak elmaradtak. Az edzőváltás utáni koreaiaknak esélyt sem adott a Perkz és Jankos vezette G2, ami letette a névjegyét a 2019-es világbajnokságon. Lehet a Griffin fogott ki gyenge napot, de egy ilyen demoralizáló vereségre valószínű senki sem számított.

Győztes: G2

C9 vs HKA

Az NA LCS második kiemeltje alig bírt a papíron jóval gyengébb ellenfelével. A hongkongi játékosok rendesen megizzasztották a nemzetközi tapasztalattal is rendelkező ellenfelüket, sőt még reális esélyük is volt több alkalommal is a végső győzelemre. A Garen + Yuumi kombó ezúttal is jól működött, de a végső döfést nem tudta bevinni a HKA. Fegyelmezetten játszott a C9, de ennél többre lesz szükség, ha a továbbjutásért szeretnének harcolni a következő napokban. Az 50 perces, végig kiélezett összecsapás után ma a G2 ellen kell bizonyítaniuk Sneakyéknek. Nem lennénk most a helyükben...

Győztes: C9

Vizicsacsi és a Splyce ma, azaz október 14-én 17:00-tól játszik majd a FunPlus Phoenix, Kína top 1 csapata ellen. A FPX egy váratlan vereséget már begyűjtött, nagyon jó lenne, ha Csacsiék is képesek lennének arra, hogy a Dávid vs Góliát csatából győztesen kerülnek ki.

 OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!