Icarace világbajnokság: a VRrehab versenyzője előrébb lépett a világranglistán

Pelyhe Ádám a versenyen nyújtott teljesítményével magasabbra küzdötte magát.

Idén október 11-én került megrendezésre a második Icaros – Icarace pénzdíjas világbajnokság Münchenben, melyre ismét kvalifikálta magát a magyar VRrehab versenyzője, Pelyhe Ádám. A selejtezők online zajlottak, több mint 50 versenyző részvételével és a legjobb 12 játékos került be a müncheni döntőre. Érkeztek versenyzők Franciaországból, Angliából, Ausztriából és Németországból.

Aki még nem hallott volna erről az eseményről, az Icaros egy virtuális valóság repülőszimulátor, melynek mozgatása saját izommunkából történik “superman” módjára. A tavalyi évtől már nem csak játékok érhetőek el rá, hanem megjelentek az egészségügyi, mozgásfejlesztő programok is. Az Icaros Németországban hivatalosan is orvostechnikai eszköz, Magyarországon főleg fizióterápiás célra használják. Fejleszti a core izmokat, a stabilitást és az egyensúlyt.

Az Icarace kifejezetten online versenyzésre fejlesztett valódi VR e-sport játék, ahol az izommunka mellé rendkívül magas figyelem és koncentráció párosul, a legkisebb hiba is időveszteséggel bír. A játékosoknak különböző nehézségű fiktív terepeken kell repülniük, figyelve arra, hogy érintsék a gyorsító pontokat. Nem csak az ideális kanyarodási ívre érdemes ügyelni, hanem a függőleges mozgásunkra is, mert minden ezredmásodperc számít.

A bajnokság első helyezettje 5000, második helyezett 2000, a harmadik pedig 1000 euróval lett gazdagabb. A versenyen felmutatott köridői alapján a VRrehab versenyzője, Pelyhe Ádám a világranglista 9. 8. helyére lépett elő, ezúton is gratulálunk neki.

A teljes verseny visszanézhető az alábbi videóban, lejjebb pedig mutatunk néhány képet az eseményről, amelyeket a VRrehab készített.

Nézd meg icarosflight Icarace Livestream című tartalmát a twitch.tv weboldalon



Ha szeretnétek még közelebbről megismerni az Icaros világát, nézzetek körbe a VRrehab Instagram oldalán is.

További sikerekben gazdag versenyzést kívánunk a csapatnak!

KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS!

Kövess Minket!