vS Standard meta jelentés, avagy létezik a Shamanon kívül más is?

vS Standard meta jelentés, avagy létezik a Shamanon kívül más is?

Megérkezett a vS Standard meta jelentése, de nem lehetnek boldogok azok, akik a változatosságot szeretik.

A Wild lapok érkezése óta Thrall elszabadult, mint egy kegyetlen véreb. A ViciousSyndicate legutóbbi Standard meta jelentése alátámasztja azt, amit a ladderen mi magunk is megtapasztalhatunk. Már csak néhány hetet kell kibírni az új kiegészítőig, de addig is nézzük meg, hogy jelenleg melyek a legnépszerűbb és legerősebb deckek és Classok!

Népszerűség

A ladder minden pontján bődületes fölényben van a Shaman, aminek több változata is hasít. A Quest Evolve mellett érdemes kiemelni az Aggro változatot is, de a Murloc verzió is képes szép eredményekre. A Warlock és a Warrior nem képes labdába rúgni jelenleg, nem tett jót nekik, hogy a 23 Wild lap visszatért a Standard metába. Persze a Warlock eddig is gyengélkedett, de sikerült neki egy további nagy zuhanást bemutatnia a patch érkezése óta. Külön figyelmet kell szentelni a Resurrect Priestnek is, ami Legenden belül sehol sincs, de ahogy kilépünk az elit társaságból, egyből megszaporodnak ezek a változatok.

Matchupok

Igazán rossz matchupja alig van a Shaman deckeknek, ezért is lehet most jó eredményeket elérni vele a Ranked mérkőzéseken. A Holy Wrath Paladin gyakorlatilag nem létezik Legenden kívül, a Combo Priestet nehéz jól játszani, ezért sem kell tartani tőle igazán. Sok zöld téglalapot láthatunk a Secret Highlander Hunter és az Aggro Warrior mellett is, ahogy a Combo Priest is megkerülhetetlen paklinak számít, ha értő kezekbe kerül.

Erősorrend

A Standard Ranked minden pontján valamilyen Shaman változat foglalja el a Tier 1 trónját, ezért is rossz most a meta, mivel a legerősebb deck, egyben messze a legnépszerűbb is. Aki szeretni kicsit elszakadni a populáris pakliktól, azoknak jó alternatíva lehet a Tempo Rogue és a Secret Highlander Paladin / Hunter. Sajnálatos módon ezek a változatok kifejezetten sokba kerülnek, így csak azok engedhetik meg maguknak, akik tele vannak varázsporral, vagy elég bő a lapkészletük.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!