PenhaDani, CheeseHead és dropdead Bukarestben kártyázott a világ legjobbjai ellen!

PenhaDani, CheeseHead és dropdead Bukarestben kártyázott a világ legjobbjai ellen!

Három magyar kártyásnak szurkolhattunk a Masters Tour harmadik állomásán. Ezúttal Bukarestben csaptak össze a világ legjobb játékosai!

Az amatőr-félprofi mezőny számára a Masters Tour versenyek jelentik a kitörési lehetőséget a Hearthstone közösségből, nem véletlen, hogy ezeken a versenyeken gyakran találkozhatunk magyar játékosok neveivel. A bukaresti döntőbe hárman is kvalifikálták magukat hazánk legjobbjai közül, PenhaDani és dropdead a Team Plague színeiben, CheeseHead One Piece eSportsosként utazott el a román fővárosba, hogy összemérje tudását és lineupját a világ legjobbjai ellen. Röviden összefoglaltuk a történéseket!

PenhaDani, CheeseHead és dropdead közösen álmodta meg a decklistát, amivel végül belevágtak a háromnapos megmérettetésbe. A Wild lapok érkezése rendesen felborította a versenymetát, de az kijelenthető, hogy a ladder legnépszerűbb és legerősebb paklijainak versenyekre átszabott változatai megkerülhetetlenek szinte minden játékosnál. A Quest és Aggro Shaman, a Secret Highlander Hunter, a Combo Priest és a különböző N'zoth verziók uralták a mezőnyt, nem véletlen, hogy akár másfél - két óráig is elhúzódott egy-egy Bo5 párharc.

CheeseHead lineupja

PenhaDani és dropdead lineupja

CheeseHead és dropdead az első napon sajnos búcsúzott a versenytől, két győzelem mellé begyűjtötték harmadik vereségüket is. CheeseHead összességében elégedettebb volt a játékával, mint a vegasi Masters Tour döntőn és ha már ott volt, gyorsan kvalizta is magát drodead elleni házidöntő megnyerése után a Masters Tour Arlington versenyre.

 

 

PenhaDani igaz vereséggel nyitott a versenyen, de gyorsan begyűjtött három győzelmet, így 3-2-vel zárta a pénteki meccsnapot. Szombaton ismét egy győzelem landolt a zsebében és már csak egy win kellett ahhoz, hogy szintet lépjen a díjazásban, ugyanis az 5-4-esek klubját 1000 dollárral jutalmazza a Blizzard, a gyengébb eredménnyel zárók 500-zal távozhatnak. Hiába volt favored az utolsó három ellenfele ellen az MNEB ezüstérmese, az RNG nem akarta, hogy legalább egy wint is behúzzon. PenhaDani így 4-5-ös győzelem-vereség mutatóval zárt, ami a 117. helyre volt elég a nagyon erős mezőnyben.

 

A verseny erősségét jól mutatja, hogy olyan nevek is indultak, mint a regnáló világbajnok hunterace, a DreamHack győztes Furyhunter, de megtaláljuk a listán Orange, Sintolol, tom60229 és langaugehackr battletagjét is. Gratulálunk mindhárom magyar kártyásnak, hogy bejutottak és tisztesen helytálltak a Masters Tour Bucharest versenyén! Reméljük a januári MT állomáson csatlakoznak a többiek is CheeseHeadhez, ahol még jobb eredménynek örülhetnek majd a játékosok és szurkolóik.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!