Észak-Amerikában manipulálják a WL-t és a Top 100-at?

Észak-Amerikában manipulálják a WL-t és a Top 100-at?

Egy igen híres tartalomgyártó youtuber FIFA játékos azt állítja, külön Discord szervert tartanak fent a profik és ott intézik el, hogy ki kerülhessen be a legjobbak közé.

Az Ultimate Team játékosok köreiben a ranglistának és a Weekend League eredményeknek komoly jelentősége van, viszont egy youtuber beszámolója szerint Észak-Amerikában ez nem éppen a legtisztább eszközökkel alakul.

RunTheFUTMarket Twitchen szokott streamelni, illetve Youtubera és serényen tölti fel a videóit, igyekszik olyan közösséget építeni, amely segíti és fejleszti magát. Most viszont egy komoly hangvételű videóval hívta fel magára Észak-Amerika egyik legismertebb FIFA-s alakja a figyelmet. Ebben arról beszél, hogy létezik egy Discord szerver, ahol az eMLS nagy része, illetve a profi FIFA játékosok többsége megtalálható. Azért tartják fent, hogy manipulálják a Weekend League és Top 100 eredményeit.

Azt állítja, és azóta többen is megkeresték, valamint jelezték felé az igazát, hogy stream snipeolják (meglesik mikor streamel) az embereket és direkt keresztbe tesznek nekik. Erre olyan példát hozott fel, hogy volt mikor majdnem a top 100-ba kerülhetett volna, de az utolsó mérkőzésén történt egy disconnect. Ez pedig csak a hab a tortán, beszámolók és bizonyítékok szerint egymást segítik a Discord közösség tagjai, hogy ne kerüljenek egymással össze, illetve ha valakinek le akarják rontani az eredményeit, akkor direkt keresni kezdenek egy meccset, vagy rászállnak és megszakítják a kapcsolatát.


A képen látható Fist_AgitPower az amerikai selejtező győztese volt a FUT Bukarest verseny esetében, és mint kiderült időnként segítettek neki WL közben

Egyelőre az EA Sports - nem tudott elvileg a Discord és a manipuláció létezéséről - nem adott ki hivatalos közleményt a dologról, de elképzelhető, hogy a következő hetekben ez komoly beszédtéma lehet náluk is.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!