"Olyan ZywOo-val, mint amikor egy barátoddal játszol retake szerveren, egyszerűen szórakoztató" - shox

Eddig úgy tűnik, hogy könnyedén és jól működik a Vitality.

A nyári Majorön ha nem is bukott nagyot, de mindenképpen alulteljesített a Vitality, a francia CS:GO reménysége, így szinte azonnal jött a hír, hogy NBK kispadra került. Helyére az a shox érkezett, aki a G2-t irányította mostanság, új csapatába viszont már egy teljesen új szerepben érkezett. Többek között erről is mesélt a HLTV-nek, akik a StarSeries & i-League nyolcadik szezonjának második napján beszélgettek a franciával.

Még a G2-ban, számítottatok rá, hogy amennyiben nem sikerül elérnetek a célotokat a Majorön, úgy jönni fog a csere?

"Nem. Egyáltalán nem számítottunk a cserére, legalábbis mi, játékosok nem."

Mit gondolsz a jelenlegi felállásukról? Képesek lesznek a mostani játékosokkal orvosolni a régi problémáikat?

"Nexa és huNter mindenképpen jó választások voltak, hiszen leginkább az irányítói szereppel volt gondunk. Nexa remek IGL, huNter pedig egy igazán kivételes játékos, de mivel már nem vagyok a csapat tagja, nem tudom milyen lehet a kommunikációjuk, stb. De az EPL-ben például nemrég majdnem elverték a Na'Vi-t is, másodikként zárták a csoportjukat, szóval eddig úgy néz ki, hogy jól megy nekik."

Egy podcast során az edzőtök, XTQZZZ azt mondta, hogy még be kell illeszkedned és alkalmazkodnod kell néhány pályához. Hogyan látod most a csapat felépítését? Milyen szerepekben játszotok?

"Élvezem azt a szerepet, amiben most játszok a Vitality-ben, de egy picit még mindig szokatlan. 2016 óta voltam IGL, nehéz és lassú folyamat míg változtatok a játékomon. A napokban pont beszéltünk erről az edzőnkkel, szerinte még mindig sokat aggódok játék közben olyan dolgokon, amiken nem kellene. A cél az, hogy csak a saját játékommal foglalkozzak és a lehető legjobb legyek. (...) Ezen még mindig dolgozunk. Őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú idő lesz mire sikerül átállnom egyik szerepről a másikra. Úgy gondoltam elég lesz kettő vagy három hét, de még minden nem tökéletes a dolog, tehát jelenleg ez a fő célom."

Kívülről úgy látszik, hogy sokat dolgoztok együtt ZywOo-val. Különösen a clutch helyzetekben, Malmöben pedig láttuk is, hogy sokszor meg tudtátok oldani a hátrányos helyzeteket. Mi a helyzet kettőtök kombójával?

"Nagyon király, tényleg igazán remek vele együtt játszani. Sokszor minden másról elfeledkezünk, ha csak ketten vagyunk már játékban, olyan ZywOo-val játszani, mint amikor egy barátoddal játszol egy retake szerveren, egyszerűen szórakoztató. Pusztán csak jól érezzük magunkat és ez működik is."

Milyen célokkal érkeztetek most ide?

"Elsősorban persze a rájátszásba szeretnénk bejutni, de a legjobb három közé jutás a fő célunk."

A menedzseretek, Matthieu Péché igazán kézben tart mindet, rengeteg mindenre ösztökél titeket, például, hogy rendszeresen járjatok erőnléti edzésekre. Nem tudom, hogy korábban volt-e már ilyen vezetésben részed, milyen vele dolgozni?

"Igen, nekem ez még mindenképpen újdonság, de örülök neki. Ha fejben és testben is jól vagy, akkor a szerveren is jobb leszel. Arról már nem is beszélve, hogy mennyire fontos az egészség is. Sokkal jobban tudunk koncentrálni a szerveken is. Kiegyensúlyozott az alvásod, egészségesen étkezel, van időd pihenni, stb, rengeteg előnye van az edzésnek. Plusz, a legtöbbször együtt edzünk, ami szintén remek csapatépítő és mindenkire jó hatással van."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!