Régiós erősorrend Rank 5 alatt: egy deck képes lenyomni a Shamant

Nem kérdés, hogy a Shaman jó-e a mostani metában, de nem ehhez a Classhoz tartozik a Standard formátum Rank 5 és Rank 1 közötti mezőnyének legerősebb változata.

Egészen a következő kiegészítőig velünk lesznek a Wildból átkerült lapok, ezért aki nem tette még, az kezdjen el hozzászokni a Standard körülményekhez. A Shaman uralma legkésőbb december 10-ig eltart majd, amikor nagy valószínűséggel érkezik az új expanzió. Addig is vessünk egy pillantást arra, hogy az egyes szervereken melyik deckek teljesítenek a legjobban Rank 5 és Rank 1 között!

Azon senki nem lepődik meg, hogy a Shaman akár több változattal is beverekedte magát a top 5-be, de a Highlander Paladin ilyen mértékű dominanciájára valószínű nem sokan számítottak. A nagyon drága, de eléggé tempós pakli simán lenyomja az összes ellenfelét a világ minden régiójában. Zephrys, a Secretek, a visszahozott Mysterious Challenger és Ragnaros (sőt akár N'zoth is) tökéletes harmóniában fér el egymás mellett a listán, ami főleg Rank 5 alatt kerül előtérbe, addig a Shamanok és Priestek viszik a prímet. Érdemes kitérni a Combo Priestre, ami Európában nem igazán van jelen, hiába nagyon erős és gyors Aggro deck. A Highlander Hunter megkapta a Call of the Wildot, ami még egy kicsit boostolta az amúgy sem gyenge változatot. A Malygos Druid a Questtel, Kunnal, Flobbidionous Flooppal és Emperor Thaurissannal egészül ki, hogy egy kör alatt simán OTK-zza az összes ellenfelet. Továbbra is egy nehéz változatról van szó, de aki szerette már korábban is ezeket a Malygos paklikat, az bátran tehet egy próbát a megújult Druiddal is.

A Warlock, a Warrior és a Mage sem képes stabilan 52 % feletti deckkel előrukkolni, főleg Gul'dan szenved látványosan a mostani metában. Aki mindenképp Zoo Lockkal szeretne alkotni valamit, annak marad a Casual mód, vagy az öttel osztható Rankok, ahol nem igazán számít, ha épp beleszaladunk egy 0-10-es sorozatba.

Highlander Paladin

Deck kód: AAECAZ8FHowBngHcA8gEzwb6Bq8HrfICwP0C9v0C1v4C2P4C2f4CoIADvpgDjpoDkJoDlJoDg6EDxaED/KMDyKQDlqYDhKcD/acDn7cD2NID2dID5NID5dIDAAA=

Quest Shaman

Deck kód: AAECAaoIBqbwAu/3AouFA7SXA72ZA+GoAwycAt4F7/ECtJEDxpkDu6UDz6UD1KUD1aUD+aUD2KkD1ckDAA==

Malygos Druid

Deck kód: AAECAZICCrQDrtICv/IC9fwC2p0D+KED9KID/KMD1dID59IDCkBWX/4B0wPEBqmiA8iiA++iA9mpAwA=

Kövess Minket!