vS Standard meta jelentés: van a Shaman és van minden más

vS Standard meta jelentés: van a Shaman és van minden más

Egyre durvább a Shaman fölénye, főleg a Quest változat dominálja a Standard metát.

Újabb péntek, újabb ViciousSyndicate Standard meta jelentés. A statisztikai oldal elkeserítő adatokkal szolgált mindazok számára, akik a Hearthstone-ban a változatosságot és az egyedi deckeket keresik. A Shaman uralma töretlen, sőt nagyon úgy tűnik, hogy a legsötétebb korszakokat éljük meg. Nézzük a számokat!

Népszerűség

Onnan lehet tudni, hogy nagy a baj a HS-sel, hogy a legnépszerűbb Class több, mint 30 %-ban fordul elő, ha az összes Ranked decket vizsgáljuk. Ezen belül is a Quest változat megközelíti, bizonyos területén a laddernek át is lépi a 20 %-os határt. Ez az egy típus népszerűbb, mint az utána érkező kettő együtt. Őrületes számok ezek és nem kell nagyon mélyreható elemzéseket folytatni ahhoz, hogy megértsük ennek a miértjét. A negyedik körös Desert Hare + Evolve, a végtelen mennyiségű Lackey, a megduplázott Battlecry-ok, végül az ellentmondásos működéssel bíró Shudderwock, együttes erővel simán lemossa az ellenfeleket. A Tempo Rogue és a Combo Priest képes még labdába rúgni, ha elszakadunk a Shamantól, akinek még az Aggro verziója is népszerűbb, mint a többi Classhoz tartozó bármelyik pakli. Szerencsétlen Warlock szenvedését rossz nézni, hiába van a Zoo Lockban még erő és a Highlandert is meg lehet pörgetni, ha épp ahhoz van kedvünk.

Matchupok

Sem a Quest, sem az Aggro, sem a Murloc változatoknak nincs igazán harc countere, bár jobb elkerülni azt a kevés Control Warriort, hogy biztosan legyen reális esélyünk a győzelemre. Csábító alternatíva lehet még az Aggro Warrior is, mivel a Secret Highlander Hunteren kívül nincs más igazán népszerű és jó ellenszere a ladderen jelenleg. A Quest deckeket nyugodtan el lehet felejteni a Shamanon kívül, ahogy a Deathrattle deckeket sem érdemes erőltetni, ha komoly eredményeket szeretnénk elérni.

Erősorrend

Egyértelműen dominálja a Standard ranked formátumot a Shaman, legyen szó Legendről, vagy Rank 20-ról. Érdemes még elő-elővenni a Secret Highlander Huntert, amiben Zephrys-Brann-Zul'jin triója képes meglepetésekre. A gyors deckek eltudják kapni a Quest Shamant, ezért is fordulhat elő, hogy a Tempo Rogue, a Combo Priest, az Aggro Warrior egész jól muzsikál a három legnépszerűbb Shamannal teli metában.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 

Kövess Minket!