Közeleg a Twitch armageddon? - Ninja után Shroud is a Mixerre váltott

Közeleg a Twitch armageddon? - Ninja után Shroud is a Mixerre váltott

Valószínűleg nem ő volt az utolsó aki váltott.

Tegnap este általános megdöbbenésre kiderült, hogy a Mixer közel sem hagyta még abba a streamerek átcsábítását, ugyanis némi alkudozás után Shroudot is sikerült megszerezniük. Mindez azt jelenti, hogy Ninjához hasonlóan most már őt is a Microsoft oldalán láthatjuk közvetítetni, ami mellett szinte azonnal elvesztette a Twitch partnerségét is. Mint azt már Ninjánál is láthattuk, az első havi feliratkozások teljesen ingyenesek, hogy senki ne érezze úgy, hogy a váltás miatt most újra fizetnie kell.

A csere hirtelen jött és mindenki első reakciója a meglepődés volt, de logikusan végiggondolva szinte biztosak lehettünk abban, hogy a Mixer nem áll meg Ninja személyénél és további nagy streamereket akarnak bevonzani. Tökéletes időzítéssel oldotta meg a cég a feladatot, hisz az "átigazolás" után pár órával jelent meg a CoD legújabb része, ezt pedig a Shroud rajongók már csak a Mixeren követhettek. Néhány elvetemült fan és Twitch fanatikus viszont úgy érzik, hogy Shroud elárulta őket és eladta a lelkét a kevésbé "menő" Mixernek.

Nehéz meghúzni azt a vonalat, amivel ők és az átlag nézők is egyetértenek, de az egész történetből egyetlen fontos részletet érdemes kiemelni. A monopólium egy iparágban sem jó, hisz a monopolhelyzetben lévő cég hamar elkényelmesedik és úgy viselkedik a dolgozókkal (jelen esetben streamerek), mintha csak miattuk léteznének. Gyakorlati igazság ebben van, de ja nem a Justin.tv/Twitch jelent volna meg akkoriban, akkor most egy másik oldalon néznénk kedvenc streamerjeinket, de az biztos, hogy nem ők találták fel a spanyol viaszt.

Van egy sanda gyanúnk, hogy a Mixer még közel sem állt le, hamarosan pedig egy nagy LoL-os vagy éppen Variety streamert is leigazolhatnak, legyen az éppen Pokimane vagy Dr DisRespect.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!