Izgalmas csavarral ért véget a Splyce és az SKT vb találkozója

Izgalmas csavarral ért véget a Splyce és az SKT vb találkozója

A háromszoros világbajnok SKT Vizicsacsiék ellen. De vajon ki nyerte az idei LoL világbajnokság harmadik negyeddöntőjét?

Talán a legnehezebb feladatot kapta a legeredményesebb magyar League of Legends játékos, Kiss "Vizicsacsi" Tamás és csapata, a Splyce a LoL vb negyeddöntőjében, ugyanis a háromszoros világbajnok, valamint az idei koreai szezon legjobb csapatát, az SKT-t kellett két vállra fektetniük ahhoz, hogy továbbjussanak a legjobb négy közé. A negyeddöntők első napján már bőven adódtak meglepetések: a csoportkörben döcögő IG szinte lemosta a koreai Griffin csapatát, de hasonló párharcban maradt alul az európai Fnatic is Kína bajnokával, a Funplus Phoenix-szel szemben. Ha lemaradtatok a szombati párharcokról, összefoglalónkban megtudhattok mindent!

A vártnál jóval egyértelműbb meccseken dőlt el az első elődöntő párosítása

Október 26-án ismét folytatódott a hó eleje óta tartó LoL Worlds, ugyanis elérkeztünk a rájátszás első szakaszához. A négy negyeddöntőből ma kettőt lejátszottak a csapatok és az egyik ág elődöntős párosítása már el is érkezett hozzánk. A vártnál jóval egyértelműbb meccseken vagyunk túl végül pedig Korea és Európa is vesztett egy csapatot.

A fogadóirodák, de nagyjából az egész világ egy 3-0-ás SKT győzelmet tippelt, nézzük, mi lett a vége!

Első meccs

Az első összecsapás választásai igen érdekesen álltak össze, Norskeren behozta Blitz-et, az SKT pedig DRAAAAAVEN-nel erősített az alsó ösvényen, míg Vizicsacsi dolgát Luciannel nehezítették meg topon. Utóbbi különösen jól sikerült, Csacsinak a 12. percben is még 50 alatti farmja volt, ugyanis Khan és Clid duoja előszeretettel hátráltatta őt ebben. A játék korai szakaszában a Splyce középső és alsó ösvénye egész jól állt, 1000-1500 gold különbség volt csak az SKT javára. A középső szakaszba lépve azonban Fakerék odaléptek a gáznak, egy jó pillanatot elkapva több Splyce tagot is a túlvilágra küldtek, majd megszerezték a Baront. Ezzel a koreai csapat aranyelőnye 6 ezerre nőtt, majd az egész szituációt megismételték, csak ez a harc már félig-meddig a Splyce bázisán zajlott. A második Baron után az SKT közel 10 ezer arannyal ment. Lényegében a 20. perc magasságától az SKT azt csinált a pályán, amit akart, a 29. percben pedig dőlt is a Splyce Nexusa.

Második meccs

A következő összecsapás egyik fénypontja már a választási fázisban elérkezett, Vizicsacsi Poppyt idézte meg a Szurdokba. A mérkőzést az SKT egy nagyon korai torony dive-val kezdte meg, azonban nem lett makulátlan az akció. Akár csak az első meccs esetében, sajnos itt is nagyon sok olyan hibát elkövetett a Splyce, amiket az SKT kíméletlenül meg tudott büntetni, így a koreai csapat folyamatosan növelhette előnyét, a 24. perc elején egy Baronnal is megfejelték ezt. Ez a mértékű előny már visszafordíthatatlan volt, valamivel több mint 27 perc alatt dőlt a Splyce Nexusa.

Harmadik meccs

A két csapat harmadik találkozójánál Csacsiék sokkal jobban kezdtek, mint az előző két meccsen, voltak szép megmozdulásaik, törtek némi borsot az SKT orra alá, a gold előny pedig a játék korai szakaszában kétszer is hozzájuk került. Sikerült elhozniuk két Pokoli sárkányt, így határozottan szebb volt az indulás. A folytatásban az SKT szépített a helyzetén, néhány perccel később azonban a Splyce igen komolyan megragadta a gyeplőt, egy győztes csapatharcot követően elhozták a Baront is.

Az SKT bázisa csúnya sérüléseket szenvedett el, néhány harccal és egy újabb Baronnal később pedig a Splyce sikeresen befejezte a mérkőzést, ezzel győzelmet aratva a háromszoros világbajnok SK Telecom T1 felett. A közönség tombolt, jöhetett a negyedik mérkőzés.

Negyedik meccs

A nap garantáltan utolsó, vagy utolsó előtti fordulóján érezhetően megváltozott a játékosok hozzáállása. Az SKT is sokkal óvatosabban játszott, kevésbé mertek harcokat kezdeményezni a mérkőzés elején. Csacsiék nagyon okos megoldással elhoztak egy Pokoli sárkányt, rögtön utána pedig a Heraldot is, ezután azonban elindultak lefelé a lejtőn. Az SKT makró játéka komolyra fordult, sok kisebb harcot megnyertek, a 27. percben pedig a Baront is elhozták. Khan Quinnje igazi veszedelemmé nőtte ki magát, amivel a Splyce aligha tudott már mit kezdeni. A negyedik mérkőzést követően végül az SKT jutott be az elődöntőkbe.

Mindent egybevetve hihetetlenül büszkék lehetünk a Splyce-ra és Vizicsacsira. Amikor a srácok bejutottak a Play-In szakaszba, aligha gondolta bárki is, hogy idáig eljutnak, ráadásul az SKT ellen is volt beleszólásuk a meccsekbe, egy kört elhoztak, egy másikban pedig megizzasztották a koreai bajnokot.

Ezúton is gratulálunk Vizicsacsi, egy ország büszke rád!

A nap azonban itt még nem ért véget, a továbbiakban érkezik a G2 Esports és a DAMWON Gaming találkozója. 

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!