Hirdetés

58 millió forintért talált gazdára a világ legdrágább Pokémon kártyája!

Óriási összeget fizetett valaki, a világ legritkább Pokémon kártyájáért.

NÉZD MOST AZ ESPORTGURUN!

ESL Pro League CSGO S12

CSGO - ESL Pro League S12 - Na'Vi vs. mousesports

Hirdetés

A TCG-k világában óriási összegek fordulnak meg a játékosok kezében, ha egy-egy ritkább lap cseréjéről van szó. A Pokémon kártyajáték a mai napig szórakoztatja a rajongókat, de a különleges darabokat csak néhány kiváltságos tudhatja magáénak. Október 27-én New Yorkban rendeztek egy nagyszabású aukciót, ahol a világ legdrágább lapjai is előkerültek. Végül 195 000 dolláron állt meg a licit, ami után új gazdát talált egy Illustrator Pikachu!

A kártya különlegessége, hogy mindössze 39 darabot nyomtattak belőle, amiből nagyjából 10 van még ott a játékosoknál, többnyire eléggé megviselt állapotban. Természetesen vannak még ehhez hasonló ritka lapok, de egyedül a tollat szorongató Pikachu felett szerepel az Illustrator felirat. A Charmandert pingáló Pikachu rajzáért Atsuko Nishida felelős, aki nem csak a világ leghíresebb Pokémonját álmodta vászonra, hanem többek között neki köszönhetjük az Eeveelutions Pokémonokat is, Espeont, Umbreont, Leafeont, Glaceont és Sylveont is. A művésznő 1994-től 2016-ig dolgozott a Pokémon játékokon, ezzel óriási életművet hagyott maga után.

A korábbi Pokémon TCG rekordot szintén egy Pikachu Illustrator tartotta, 2013-ban 55 000 dollárt fizettek érte. Hat év alatt közel megnégyszereződött az ára ennek a típusnak, így dönthette meg az abszolút rekordot is. 2019 elején 166 000 dollárért kelt el egy 1993-as Alpha Black Lotus, ami a Magic: The Gathering játék gyűjteményét színesíti. Más TCG-kben még ritkább lapokat is találni, mint például a Yu-Gi-Oh! egyetlen példányban megjelent lapjai, azonban ezek a kártyák még nem kerültek ki a piacra, így megbecsülni sem lehet az értéküket.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
1 db hozzászólás
  • Komojtalan 11 hónapja
    Ezek a kártyák Amerikában nagyon divatosak (NBA, NFL, stb ...), ezért a csalók is rárepültek. Rengeteget számít a kártyák minősége, akár milliós eltérés is lehet egy 9 -es és egy tökéletes 10 -es kártya között. Nagy tételben "olcsón" megveszik a ritkább kártyákat és a mai technika mellett ujjgyakorlattal feljavítják őket: Tized millimétert levágnak belőle -> tökéletes élek, stb ... Elküldik a 3 nagy minősítő intézetnek - ilyen is van -, majd így többszörös áron el tudják adni ha sikerül egy 7 -es kártyából 10 -est csinálni. Valakinek feltűnt hogy az utóbbi időben megsokszorozódott a 9-10 -es minőségű kártyák száma, szóval ha valakinek ilyenje van sürgősen adja el .
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés