Vidéken jártunk, földet műveltünk: íme a Doraemon Story of Seasons tesztünk

Vidéken jártunk, földet műveltünk: íme a Doraemon Story of Seasons tesztünk

Kikerekedett szemekkel láttam, hogy PC-n is van, pont ezért azonnal kíváncsi lettem mit is rejt magában a játék.

Az ilyen címek ugyanis elsősorban inkább a Nintendo konzoljaira jelentek meg, sőt, ott is van nagyobb népszerűségük, de ha már megérkezett ide is, akkor itt az idő felavatni itt is.
A játékban Nobita Nobit, a Doraemon történet egyik főszereplőjét irányítjuk, aki egy hatalmas farmot kapott ajándékba, így hát itt az idő, hogy mi legyünk a legjobb gazdák messze a vidéken.

Mit is kell csinálni a játékban? Talán nem meglepő, hogy a fő feladatkörünk maga a farm karbantartása és fejlesztése, mindezt úgy, hogy közben szociálisan kiépítjük a kapcsolatot a városlakókkal és Doraemon varázslatos eszközei után kutatunk. Tartalomban nem szenved hiányt a játék, valamit mindig lehet csinálni, ellenben mégis egy idő után elunja magát az ember.

A játékban a trágyák mellett természetesen van kapánk, kannánk és sarlónk is, így szinte kizárt, hogy ne lenne olyan dolog, amit ne tudnánk megcsinálni. Ahogy a játék címe is tartalmazza, vannak ám benne évszakok, bár nem olyan hosszúak, mint ahogy mi megismertük őket, de a négy évszaknak vannak ám saját veteményei és magjai is, tehát télen itt sem érdemes dinnyét ültetni. Ingyen zsákmányokat zsebelhetünk be, ha építjük a szociális kapcsolatainkat a lakókkal, így mindenképp érdemes nem csak otthon ülni és nézni a magokat, ahogy nőnek. Fontos, hogy ne csak várjuk az ajándékokat, hanem adjunk is, hisz a szimpátiát valahogy fenn kell tartani. Ingyen széket kaphatunk a favágótól, a boltban lévő kislánytól pedig vetőmagokat.

Fontos azonban, hogy legyen egy stratégiánk minden napra, mert van energia a játékban. Ha az energia pedig elfogy, akkor kényszer pihenőre küld minket a játék. Majdnem minden akció energiába kerül, ezt pedig alvással és evéssel tudjuk visszatölteni. Szintén ki kell emelni, hogy érdemes fejleszteni saját farmunkat és annak eszközeit, hisz a farm csak egyre nagyobb és nagyobb lesz, mi pedig nem vagyunk szuperhősök. Fesztiválok, ünnepnapok, események színesítik a játékot, melyek nemes egyszerűséggel lettek megtervezve, de legalább pozitívum, hogy gondoltak erre is. történet előrehaladtával Doraemon elveszett eszközei sorra kerülnek elő, és hiába a történet kicsi csavarjai ebben, illetve hiába teszik könnyebbé életünket ezáltal a farmon, a játékot sajnos elég hamar meg lehet unni.

Az irányításról pár szót ejtve, látszik, hogy nem a PC a fő platform, az egér meg mondhatni porfogónak van. A mozgató elemek ugyanis a WASD és a nyilak, így néha olyan területen is végeztünk munkát, ahol nem is akartunk volna. Kellett egy kis idő, míg hozzászoktunk ehhez. Fontos megtanulni, hogy a boltok nyitvatartása sem megszokott. Csak bizonyos időintervallumokban vannak nyitva, ráadásul csak azokon a napokon, mikor kedvük tartja, legalábbis így kellene hogy működjön. Azonban volt, hogy a nyitvatartási idő ellenére nem volt ott az eladó, biztos késett a MÁV.

Beszéljünk kicsit a grafikáról is, ugyanis míg a szemem megszokta minden indításnál, addigra meg is untam a játékot. A kép szélén fehér keret, ami úgy néz ki mint a felhő, vagy a köd, elég furcsa. Ráadásul a Switchre tervezett grafikát szinte egy az egyben áthozták ide, azt pedig tudjuk, hogy ami ott jó, az nem feltétlenül jó itt is.

Összegezve: a játék nem túl jó, de nem is tragikus. Teljesen átlagos, rendkívül egyszerű és játszható. Főképp figyelembe véve azt, hogy gyerekeknek készült valójában. Mindenesetre egy próbát mindenkinek megér, aztán mindenkinek saját szíve joga eldönteni, hogy él-e az órák beleölésének lehetőségével.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!