vS Standard meta jelentés: már csak kicsit kell kibírni a Shamanstone-t

vS Standard meta jelentés: már csak kicsit kell kibírni a Shamanstone-t

Erősorrend, matchupok és népszerűség: itt a legfrissebb ViciousSyndicate Standard meta jelentés.

Már mindenki tűkön ül, mivel hajnalban bejelentik az új Hearthstone kiegészítőt, de ne szaladjunk ennyire előre. A vS ismét összerakta a szokásos heti Standard meta jelentését, amiből kiolvasható, hogy melyik deckek a legerősebbek, legnépszerűbbek, leghasználhatóbbak. Ismét megvizsgáltuk a számokat, de hatalmas újdonságokat nem tudtunk leszűrni belőlük. A Shamanstone köszöni szépen és szeretné egészen december elejéig megtartani jelenlegi pozícióját. Mutatjuk a részleteket!

Népszerűség

Hearthstone-ban a helyzet változatlan. Így lehetne jellemezni a Shaman brutális fölényét, ami tovább nőtt az elmúlt héthez képest. Kicsit visszaesett a Rogue, miközben előrelépett a Druid, aminek Quest változata átvette a második helyet a Quest Shaman mögött. A Warlock még mindig használhatatlan, de hasonló cipőben jár a Warrior is, ami inkább versenyeken teljesít jól, mint a Standard rankeden.

Matchupok

Alig találunk vörös téglalapot az Aggro és Quest Shamanok mellett, ami azt jelenti, hogy érdemleges countertől nem kell tartanunk, ha mi is beállunk a sorba és megpörgetjük ezeket a deckeket. A Quest Druid OTK kombója és végtelenszer újratölthető erőforrásai miatt simán ott van a legjobbak között, ahogy a Tempo Rogue is nehezen talál csak legyőzőre.

Erősorrend

Ezek után valószínűleg senkit sem lep meg, hogy az Aggro Shaman és a Quest Shaman uralja a Standard metát erősség tekintetében is. Elég jó számokat hoz a Tempo és Aggro Rogue, mivel egy jó húzással elkaphatóak a Shamanok. A Highlander deckek közül a Paladin és Hunter tűnik igazán játszhatónak, mivel a Secretek biztosítanak egy erős early game-et, amire nagy szükség van a gyorsabb ellenfelek ellen. A Resurrect Priest, Deatrhattle Rogue és más fun paklik a Tier 3-4-ben várják, hogy meghozzák néhány kártyás étvágyát. Ezek azok a változatok, amikkel nem a csillagok gyűjtögetése az alapvető cél, hanem a valódi játékélmény megtalálása.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!


 
 

Kövess Minket!