G2 vs SKT tűzijáték a döntőért; Doinb tényleg túlértékelt? - hétvégi meccsbeharangozó

G2 vs SKT tűzijáték a döntőért; Doinb tényleg túlértékelt? - hétvégi meccsbeharangozó

League of Legends - Nagy sebességgel zakatol tovább a világbajnokság, már csak a legjobbak maradtak talpon!

Talán minden idők legerősebb mezőnye gyűlt most össze a legjobb négyben. Itt van a regnáló MSI-, illetve LEC-bajnok G2, az LPL-győztes FunPlus Phoenix, az LCK-bajnok és háromszoros világbajnok SKT, valamint nem utolsósorban a címvédő Invictus Gaming. Érdekesség, hogy hárman az MSI-on is ott voltak az elődöntőben ebből a társaságból, továbbá a Riot vezetésében biztos jósok is dolgoznak, mivel az idei VB szám klippjében feltűnő 3 szereplő - Rookie (IG), Caps (G2) és Faker (SKT) - mind versenyben van még, jah és a dal címe Phoenix... Most is van pár kuriózum az egyes meccsekkel kapcsolatban, melyeket nehezünkre esett magunkban tartani és ezúttal is kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre/szavazataitokra! 

(A cikk a szerző saját véleményét tartalmazza.)

Invictus Gaming - FunPlus Phoenix

Időpont: nov. 2., szombat 12:00

Az IG a negyeddöntőben a tavalyi formáját idézte. A Griffinnek kis túlzással esélye sem volt. Ez elsősorban TheShy klasszisának köszönhető. Félelmetes, hogy mennyivel magasabb szintet képvisel a legtöbb ellenfelénél. Az ő kezeiben Kayle egy megállíthatatlan szörnyetegnek tűnt helyzettől függetlenül, aztán nem sokkal később láttuk, hogy Bwipo mit művelt vele... Az ESPN szakija, Fionn Twitteren fel is vetette, hogy az esetleges címvédéssel a koreai fenegyerek-e a valaha volt legjobb felső ösvényes. Nem egy reakció volt erre, miszerint már most is az és még a húszat be sem töltötte. Ha reálisan nézzük, tényleg már csak Smeb lehet versenyben ezért a címért, de ő sosem volt képes felérni aktuális szervezetével a csúcsra. Egy másik érdekes gondolatot az IG-ről Riot Vedius sugárzott az éterbe, miszerint ők a legjobb Solo Q csapat. Ezt úgy értette, hogy a játékstílusuk inkább emlékeztet egy Solo Q random ötösére, mint egy professzionális csapatra, akik fantasztikus csapatmunkával operálnak. Nehéz ezzel vitába szállni, mivel a többiek is szeretik skillből megoldani a szituációkat, valamint a kommunikáció se az igazi köztük, mivel az utolsó információnk szerint TheShy még mindig küszködik a mandarin nyelvvel. Az esetleges diskurzus problémák ellenére a Kayle-Kai'sa párost ők használják a leghatékonyabban, ha ezt a duót megszerzik a választási és tiltási fázis során, akkor sok jóra az aktuális ellenlábas nem számíthat.  

A FunPlus hiába játszott szintén lehengerlően, ennek ellenére a kritikusok, illetve a riválisok mindig találnak támadási felületet. Most  egy csomó bírálat érte a játékost, akit rengetegen a világbajnokság legjobbjának gondoltak a torna előtt (köztük mi is). Azzal kezdődött mostani történet, hogy Nemesis, a Fnatic midese már a kiesésük utáni streamjében egy nézői kérdésre Doinbot a Worlds egyik legrosszabb középső ösvényesének nevezte. Majd a nagyot mondásáról híres szakértő, LS ráduplázott és ugyancsak Doinb gyengeségeit firtatta. Természetesen sokan osztják ezt az álláspontot.  Ami miatt megszólják az az, hogy az ösvényfázisban általában gyengébben szerepel vetélytársainál, továbbá nem tartják mechanikailag eléggé tehetségesnek, ezért is hoz sokszor tankosabb hősöket vagy választ tankosabb tárgyakat. Támadói mellett jó pár védelmezőre is talált, ilyen volt például MarkZ, aki az LCS elemzője. Ő egy NFL-es hasonlatot hozott fel, melynek végkicsengése az volt, hogy eme játéknak annyi aspektusa van még, nem lehet csupán 1-2 dolog alapján beskatulyázni, hogy ki jó és ki nem. Abban biztosak lehetünk, hogy Doinbot, illetve társait csak feltüzelte ez a netes dráma és emiatt is tripla akkora erőfeszítéssel fognak küzdeni!

Szerkesztőségi tippek:

Loemifar: IG (3-1)

Wolfi: IG (3-2)

Hodi: IG (3-0)

Huzsi: IG (3-1)

Aioween: IG (3-1)

Tito: FPX (3-1)

Nektek mi a véleményetek?

G2 Esports - SK Telecom T1

Időpont: nov. 3., vasárnap 12:00

Az európai gárda múlt héten hatalmas győzelmet aratott több szempontból is. Akármennyire hihetetlen is, de a Worlds pár éve már húzódó történelme során most először sikerült egy az öreg kontinensről érkező társaságnak megverni egy koreai csapatot Bo5 szériában (Ebben NA már előrébb járt, hiszen ezt a lelki gátat tavaly a C9 az Afreeca Freecs ellen áttörte). A másik dolog, hogy a DAMWON Gamingről már legendák szóltak a bennfentes körökben, ugyanis gyakorlások során mindenkit elagyabugyáltak. Jankos egy interjúban maga is elismerte, hogy a jó pár scrim párharcot megvívtak velük és összesen szereztek ellenük annyi győzelmet, mint most élesben. Még azt emelte ki, hogy a DAMWON játékosai kevésbé voltak agresszívak, kisebb nyomást helyeztek a szélső ösvényekre, így sokkal komfortosabban játszhattak. Egyébként ez a világesemény a G2-n belül a 2 szupersztárról szól, azaz Capsről meg Perkzről. Perkz konkrétan az MVP-je a csapatnak, de ha az egész világbajnoki mezőnyt nézzük, akkor sincs sok kihívója. 

Míg a szamurájoknál az mid-bot szinergia dominált, addig az SKT az északi szövetségnek köszönhette a sikert. Khan aznap hibázni képtelen volt és ezért Clid is mindenekelőtt őt segítette. A Redditen születtek is olyan vicces posztok, hogy az elmúlt években a legendás mides cipelte hátán az SKT-t és most visszakapta ezt a karmától. Valóban, ez nem a megölhetetlen démon királyként is emlegetett idézőről szólt most, sőt magához képest kifejezetten gyengén játszott. Már a negyeddöntők után megkezdődött a szócsata a két fél között, ugyanis Faker várta a lehetőséget, hogy revansot vehessen az MSI miatt. Perkz se megy a szomszédba ha csípős beszólásról van szó és válasznak odadobta, hogy Faker retteghet, mert bizony Claps eljön érte. Reméljük emlékezetes küzdelemnek lehetünk majd szemtanúi!

Szerkesztőségi tippek:

Loemifar: SKT (3-2)

Wolfi: SKT (3-2)

Hodi: SKT (3-2)

Huzsi: SKT (3-1)

Aioween: G2 (3-2)

Tito: G2 (3-2)

Ti mit gondoltok?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Képek forrása: flickr.com

Kövess Minket!