Caps vagy Faker a jobb mides? Ma mindenre fény derül!

Caps vagy Faker a jobb mides? Ma mindenre fény derül!

Legyőzheti-e idén másodjára is Caps Fakert?

Az elődöntök első napján négy mérkőzés és közel 200 gyilkosság kellett ahhoz, hogy kiderüljön, ki juthat be a november 10-én rendezendő döntőbe.
Minden kétséget kizárólag izgalmas mérkőzéseknek voltunk szemtanúi, hisz a közel 200 gyilkosság nem egy minden nap látott dolog egy VB során. Végül a FunPlus Phoenix tudott diadalmaskodni az Invictus Gaming felett 3:1 arányban, így Doinb, az FPP midese már izgatottan várhatja, hogy vajon ki lesz az ellenfele a döntő során. Caps, vagy Faker.

Nézzük meg kicsit alaposabban a két középső ösvényest. Az egyik oldalon itt van nekünk Faker, az SKT midese, aki az elmúlt évek során megkérdőjelezhetetlen mennyiségű sikert halmozott fel, és tudása is minden kétséget kizáróan óriási, ő az Unkillable Demon King.

23 esztendős, született 1996 május 7-én, és már több, mint 6 esztendeje az SKT-hez tartozik, ahova pontosan 2013 februárjában igazolt, akkori néven még SK Telecom T1 K, majd 2014 novemberében jött létre a ma is ismert SK Telecom T1. Történelem óra ide vagy oda, Faker eredményei mint említettük megkérdőjelezhetetlenek, 8 hazai címet nyert, és háromszoros világbajnok is egyben. Mondatni ő a leghíresebb játékos a League of Legends történelmében, nevét szinte bárhol ismerik világszerte.

A másik oldalon azonban ott van nekünk Caps, a 19 éves Dán játékos. Caps nevét akkor kezdtük el jobban megismerni, mikor 2016 decemberében csatlakozott a Fnatic gárdájához, ahol egészen 2018 novemberéig tengette napjait, majd akkor váltott a mostani csapatára a G2 Esportsra. A teljes VB során mondhatni esélytelenként tartották számon, és lássatok csodát, ma az elődöntőben játszik Faker ellen.

Ahhoz, hogy az SKT eljusson ide, többek között a Spylcet is le kellett győzniük, ők voltak azok, akik kiejtették Vizicsacsiékat ezáltal, mely a VB eddigi legnézettebb mérkőzése volt, és minden eddigi e-sport eseményt megdöntött, nem csak a League of Legends világában, erről részletesebben az alábbi cikkünkben olvashattok.

A G2 pedig a DAMWON Gaminget kellett, hogy hazaküldje ahhoz, hogy a mai napon az elődöntőben farkasszemet nézhessenek az SKT-vel. A G2 talán az egész VB egyik meglepetése, ha lehet így fogalmazni, hisz az esélytelenek nyugalmával könyvelte el őket mindenki, erre tessék, ők az egyetlen európai gárda, akik még talpon vannak és már csak hárman vannak bent a teljes világbajnokságon. Mindkét csapat egyébként 3:1-es arányban nyert ellenfelével szemben a negyeddöntők során.

Faker nem az a játékos, aki szeret hazárdírozni és rizikót vállalni ezáltal. Ő inkább az alacsony kockázatú, nyugodt játékstílust képviseli, ellenben ha egy pici rést is talál, azonnal kész lecsapni áldozatára. Azonban nem biztos, hogy ez a G2 ellen is működhet, hisz ha Caps tudja irányítani az ösvényt és biztosítani a megfelelő rálátást a térképre, akkor könnyedén a G2 zsebében landolhat a teljes mai nap.

Caps pedig mondhatni Faker ellentéte valamilyen szemszögből. Nem fél kezdeményezni, sőt, magától Fakertől sem riad vissza, hanem inkább erőt merít belőle, hogy megpróbálja ellenfelét olyan nyomás alá helyezni, amit fentebb is említettünk, melynek eredményeképp előnyt adhasson társainak.

Utoljára az idei MSI során találkoztak még májusban. Az SKT ott 3:2-re kikapott, elég szoros mérkőzéseknek lehettünk ott is szemtanúi. Caps megtalálta a fogást Fakeren, és kihasználta a talált gyengeségeket, ezzel kiejtve őt a bajnokságról. A kérdés csak az, hogy ez vajon ma is fog-e sikerülni?

Fakerben azonban ott a potenciál, hogy nyugodtságát és higgadtságát, illetve alacsony rizikójú játékstílusát használva az idő és a nyugalom segítségével kerekedjen felül Caps agresszívabb játékstílusán. Még ha az ösvényen Caps vezetést is szerez, Faker a shotcaller, Faker a csapatkapitány, és megvan benne az a potenciál, hogy győzelemre vezesse az SKT-t.

Két rendkívül kiváló mides néz így majd hamarosan farkasszemet egymással, és bármi is lesz az eredmény, nem csak nézőszámban várnak tőle rekordot az elemzők, hanem szinte biztos, hogy ami itt ma az Idézők Szurdokában fogunk látni, az történelem lesz! Ne feledjétek, a gigászok csatája pontban délben kezdődik!

Szerintetek ki fog nyerni? Caps vagy Faker? G2 vagy SKT?

Játssz velünk és legyen Tiéd az 5000Ft értékű RP csomagok egyike! Kattints ide a részletekért!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!