Nem csalódtunk, minden eddigit felülmúlt az SKT és a G2 összecsapása

Nem csalódtunk, minden eddigit felülmúlt az SKT és a G2 összecsapása

Sikerül visszavágnia az SKT-nek az MSI-n elszenvedett vereségért a G2-nak? Ez volt a vb elődöntő legnagyobb kérdése.

Nem egy szempontból az év legjobban várt meccse volt a G2 és az SKT összecsapása az idei League of Legends világbajnokság elődöntőjében. Csak hogy érzékeltessük, mennyi különböző történet miatt várta mindenki tűkön ülve a meccset:

  • Vajon vissza tud vágni az SKT az MSI elődöntőben elszenvedett vereségért?
  • Vajon Faker tényleg csúcsformában van és felül tud kerekedni Baby Fakeren, azaz a G2 midesén, Caps-en?
  • Sikerül-e Európának harmadszor, a G2-nak először világbajnoki döntőbe jutnia?
  • Az SKT tényleg visszatérhet 2016 után a csúcsra?

Már csak ezek miatt is, a negyeddöntők óta ez a mérkőzés tartotta lázban az egész LoL világot, emellett a hype mellett a kínai elődöntő eltörpült, pedig az az összecsapás is elképesztő volt, a második meccstől egyenesen letettük az állunkat a földre. Ha lemaradtatok volna, itt tudjátok pótolni!

A G2 látványosan eltrollkodta a csoportkör végét, ezért csak a második helyről várhatta a rájátszást, de a koreai harmadik helyezett Damwon ellen már a valódi arculat mutatták és 3-1-re gázoltak át rajtuk. Az SKT viszont bizonytalannak tűnt néhányszor a Splyce ellen a negyeddöntőben, főleg Faker nem érezte annyira az összecsapást, ebből építkezhetett a G2.

Első meccs

A G2 elvette Fakertől a Ryze-t, ami túlélte a tiltási fázist, így a koreai sztár végül egy meglepetés pick, Neeko mellett döntött. A G2 izomból próbálkozott a meccs első tíz percében, de Mikyx mides roamja bár leszedte Fakert, Mikyx belehalt a turretbe, majd érkezett Effort, hogy revansot vegyen Caps-en. Jobban játszott a térképpel, emiatt torony előnybe is kerültek, de a G2-é lett az első sárkány, majd egy gyönyörűen kijátszott négy emberes ganket követően Khan ment vissza pihenni a kezdőre, miközben a második top torony is beesett. A 25. percben hajszál pontosan ugyanannyi volt az arany a két csapatnál, ami a draftot tekintve a G2-nak jelentett jót. A 27. percben az SKT elhozta a baront, majd a harmadik sárkányát is, ezzel együtt pedig a G2 az inhibitort az alsó ösvényen. Caps splitpusholt az alsó ösvényen, az SKT pedig az egész csapattal ráment, de sikerült egy csomó képességet kihúznia a koreaiakból, így hiába fordult volna rá az SKT a baronra. Ennek ellenére elindultak arra, de a G2 nagyon okosan bevárta a bokorban Fakert, a hamarabb éledő Capsszel pedig elhozták a sárkányt, majd a folyónál végre sikerült egy rendes 5v5 harcot tolniuk, ami az SKT és egyben a meccs végét is jelentette, 1-0.

Második meccs

A kék oldalt választotta a G2 a második meccsre, és végre, végre kiesett a szokásos Xayah - Kai'Sa ADC duó a tiltási fázisban! Ennek megfelelően adaptált mindkét csapat, az SKT a Gragas-Yasuo kombóval, a G2 az Ezreal-Galio duóval. De érkezett Ornn és J4 is, végtelen CC a G2 oldaláról, hogy a Ryze és az Ezreal kellő ideig tudjon sebezni. Faker az első meccsen eltűnt a szürkeségben, most a védjegyének számító LeBlanc-ot hozta. Invade-del indított az európai csapat, aminek 1-1 trade lett a vége (Jankos és Effort haltak). Az első 15 percben Clid és Faker voltak a főszereplők, akik többször is levadásztak 1-1 G2 játékost. Egy LeBlanc-nak kell is az arany, nem véletlen, hogy Fakerhez próbáltak csatornázni mindent a csapattársak. A midgame-re Teddy lépett elő, aki az első komolyabb csapatharcban kiemelkedőt nyújtott Yasuoval. Az előnyből az SKT elhozta a baront, a Baronból pedig egy 5000 aranyas előnyt szedtek össze, a G2-nak foggal-körömmel kellett védekeznie. És akkor még nem beszéltünk Khanról, aki szép csendben összeszedett 6 kill a 32. percre. Az SKT simán elhozta a 2. baronját is, aztán Clid megpróbálta betolni a baron buffal a Nexust, miközben a G2 5v4-ben harcolt topon. Caps észrevette és még időben mentettek, de csak az időt húzták el: Perkzét megpróbálták nagyon gyorsan leszedni az Elder Dragont, de nem voltak elég gyorsak, Clid odaért és még el is lopta, itt pedig vége is volt a meccsnek, 1-1!

Harmadik meccs

Faker megkapta Ryze-t, tehát inkább a late gamere készült az SKT, míg a másik oldalon Caps Oriannával próbálta felvenni a harcot. A felső ösvényre Camille jött Wunder kezei közé. A meccs hasonlóan indult a másodikhoz, akadt néhány kill, de 15 perc után teljesen egyenlő volt az állás. Az SKT-nél landolt két földsárkány, csak úgy, mint az előző meccsen, a G2-nál egy kis extra sebzés jött a tűzsárkánnyal. A 22. percben rá is ment az SKT a baronra, de nem volt elég visionjük és ezért nem merték befejezni, pedig simán meglett volna nekik. A 24. percre aztán meglett nekik, Faker Ryze-a beindult, Jankos és a G2 a közelébe se tudott menni a baronnak. Épp amikor már masszív előnyt dolgozott volna ki az SKT, jött Uma Jan, aki jelenleg talán a legjobb Xayah a világon, és hatalmas csapatharcot nyert a G2-nak. A 31. percben megint megszerezte a baront az SKT, de ezúttal résen volt a G2 és végül 4 koreai játékost sikerült is levadászniuk, Faker élte túl egyedül a harcot. Az MVP azonban Perkz lett, ez a horvát srác élete meccsét játszotta Xayah-val, ugyanis a mindent eldöntő teamfightban triplázni tudott, amivel a G2 be is húzta a meccset. Perkz 9-0-4-ben végzett. 2-1!

Negyedik meccs

A negyedik meccsre a G2 hozta a Yasuo Gragas botlane-t, Jankosék pedig Clid kékjénél kezdtek, aminek az eredményeként már a 3. percben legankelték és levadászták Teddy-t. Effort helyére a korábbi világbajnok Mata érkezett, de még ő se tudott erre mit reagálni. Faker megkapta Qiyanát és köszönte szépen, mert bő 15 perc után már három killnél járt. A G2 játékosait folyamatosan el-elkapta az SKT, ráadásul közben 3 óceán sárkányt is összeszedtek, így lényegében csak vásárolni kellett hazamenniük, hiszen piszok gyorsan regenerálódtak. Nem állt jól a G2 szénája a 20. perc környékén, mégis ők jöttek ki jobban az első 5v5-ből, ahol 4-2-ért cseréltek. Az SKT próbálta az előnyét kihasználni, de az végül hátrányba fordult, Faker elrontotta a Qiyana ultit, ez pedig két SKT játékos életébe került, a G2 pedig átvette a vezetést, mindezt 2 perc leforgása alatt. Csak azért, hogy utána egyből el is dobják, Khan érkezett gyorsvonatként Vladimirrel a csapatharcba, aminek a vége az lett, hogy az SKT még a baront is elhozta, így ismét náluk volt az előny. A következő harcot megint a G2 nyerte Capsszel a főszerepben, még úgy is, hogy a baron pörgött az SKT játékosain. Faker, már megint Faker helyezkedett rosszul és kapatta el magát a G2-val, aminek egy nyert csapatharc és baron lett a vége, a G2 5000 arany hátrányt ledolgozva immáron nyerésre állt. Ezután már csak egy harc volt, de ott a G2-nál már Elder is volt, esélye se volt az SKT-nek. 4-en tartották fel a koreaiakat, amíg Caps felteleportált befejezni a meccset. 

Ezzel 3-1-re nyert a G2, az MSI elődöntő után ismét legyőzték az SKT csapatát és hazai pályán döntőzhetnek.

A finálét tehát a Fun Plus Phoenix és a G2 Esports játssza jövő héten vasárnap, magyar idő szerint 12 órától! Szerintetek ki fog nyerni?

Játssz velünk és legyen Tiéd az 5000 Ft értékű RP csomagok egyike! Kattints ide a részletekért!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!