Már a profik is kiakadtak a FIFA20 Global Series új versenyszabályzatára!

Már a profik is kiakadtak a FIFA20 Global Series új versenyszabályzatára!

A profik egy része, köztük Ivan ‘BorasLegend’ Lapanje és a kétszeres eWorld Cup bajnok Alfonso Ramos erősen kritizálták a FIFA20 e-sport részét, a tornákra ugyanis legalább 6 ezer dolláros együttest kell összeállítani.

A legnagyobb szinten kicsit más már játszani FIFA-sorozatot. Van pár játékmód, amiben kipróbálhatjuk magunkat, mégis a legnépszerűbb egyértelműen az Ultimate Team. Itt bárki saját csapatot építhet, és itt az építésen van a hangsúly, ugyanis rengeteg időt, és legtöbb esetben komoly összeget igényel egy valamirevaló kezdő összerakása.

A FIFA20 Global Series új szezonjának bejelentése ráadásul ebből kifolyólag nagy vihart kavart, de nem csak a kevésbé jó, hanem a profi játékosok körében is. Az október 30-án közzétett információk alapján a szabályok kimondják, hogy legalább 75 és 86 közötti ratinget kell elérnie a csapatodnak, amely 3 Icont is tartalmazhat.

BorasLegend reagált a látottakra, és kijelentette, hogy ez egy pay-to-win folyamatot generálhat. Ez azt jelenti, hogy "pénzért vehetjük a győzelmet", hiszen a szabály alapján 20 millió coin értékű vagy ennél drágább gárdákat is össze lehet rakni, ami nagyjából 6 ezer dollárnak felel meg. Korábban nem szabott meg ilyen feltételeket az EA Sports. Az első verseny bajnoka ugyan 50 ezer dollárt nyer, de akik a legjobb nyolcban végeznek "csak", mindössze 3500-at kapnak, tehát még az összeállított együttesüket sem fedezi a pénz.

"Az EA azt szeretné, hogy 6 ezer dollárt költsünk a játékra az egyenlő feltételek elérése érdekében."

Ezek után a szabályoknak megfelelően összefabrikált egy teamet olyan játékosokból, mint Ronaldo, Eusebio és Ruud Gullit (Iconok), illetve Lionel Messi és Neymar. Ez a keret 20.8 millió coinból jött ki, és a profi játékos szerint ezek az árak csak növekedni fognak a jövőben. A kétszeres eWorld Cup győztes Alfonso Ramos Cuevas szintén a nemtetszését fejezte ki az új Global Series láttán, viszont egy megoldási javaslattal is előrukkolt.

"Egyszerű lenne. A kvalifikáción résztvevő játékosoknak biztosítani kellene egy olyan módot, ahol mindegyik kártya elérhető vagy az összes játékos 85-ös ratinggel rendelkezne."

Szerintetek is túltolta az EA a szabályzatot és egyenlőtlenek a feltételek?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!