Speciális kártyát követelnek Balotellinek, aki levonult a pályáról, majd gólt szerzett!

Először levonult a pályáról Mario Balotelli a rasszista megnyilvánulások miatt, majd visszatért és hatalmas gólt lőtt kapásból a Veronának.

A modern futball egyik nagy problémája a rasszizmus, illetve az obszcén, durva rigmusok folyamatos bekiabálás. Alapvetően ez is hozzátartozik a sporthoz, hogy mentálisan a szurkolók kizökkentsék kedvencük ellenfelét, azonban bizonyos határokat nem illene átlépni ilyenkor sem. A Verona és Brescia találkozóján újabb incidens történt, Balotelli ugyanis az 54. percben egy támadás közben megunta a trágár mocskolódást és előbb a lelátóra rúgta a labdát, majd levonult a pályáról a rasszista megnyilvánulások miatt. A hivatalos protokoll alapján beolvasták, hogy további rasszista megnyilvánulások után a meccset félbeszakíthatják.

A saját csapattársai, de még az ellenfél közül is igyekeztek meggyőzni a folytatást illetően, ami sikerült nekik. Az olasz futballista végül visszatért a gyepre és nem sokkal később egy hatalmas góllal vetette magát észre.

Ennek apropóján rengeteg FIFA játékos szólalt fel az ügyben, mondván Balotelli remekül vágott vissza az őket becsmérlőknek. Ezért pedig nagyszerű dolognak tartanák, ha az EA Sports adna neki egy speciális kártyát ezen megmozdulása után. Nincs helye a futballban a rasszizsmusnak, és emellett az EA Sports is kiáll az utóbbi években, egyre inkább és egyre aktívabban. Gondoljunk csak a No room for racism mezük bejelentésére.

Néhányan különböző kártya ötletekkel is előálltak, mint például

  • Flashback Balotelli
  • No room for Racism mezben kapjon egy TOTW lapot
  • Hero kártya
  • Az új speciális lapja minden másik játékossal zöld kémiát eredményezne

Érdekesen hangzik, és valóban nem hétköznapi, ami történt, valamint a rasszizmussal kezdenie kell valamit a futball világának, de vajon valóban érdemes lenne a játékban speciális lapot adnia az EA-nek Balotelli számára?

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!