Ropz behívót kapott a hazájából - Igazi fegyvert foghat a mousesports sztárja?

Ropz behívót kapott a hazájából - Igazi fegyvert foghat a mousesports sztárja?

Az Észt Védelmi Erők katonájának hívják be ropzt.

Sokan úgy gondolták, hogy a karrigan-féle mousesports rövid időn belül csodákra lehet majd képes. A mouz szurkolók legnagyobb bánatára nem így lett, a csapat eléggé változó teljesítményt nyújt, de kétségtelenül van potenciál a jelenlegi ötösben.

Most azonban benne van a pakliban, hogy megbomlik a csapat. Nem kell megijedni, sok esély nincs rá, de az biztos, hogy a mouz egyik fiatal sztárja, a most 19 éves Robin 'ropz' Kool idézést kapott hazája hadseregétől. Az Észt Védelmi Erők állományában ugyanis még a mai napig él a sorkatonaság. Ropz idén decemberben tölti be 20. életévét, tehát minden bizonnyal 2020-ban kellene bevonulnia 6-12 hónapnyi szolgálatra.
Ugyanakkor nem valószínű, hogy ropz feladná karrierjét a sorkatonaság miatt. Egyrészt lehetősége van halasztást kérni és 28 éves koráig bármikor máskor letudni az előírt szolgálatot, illetve elfogadhatja a megtagadásért szóló bírságot is. Amennyiben utóbbit választja, úgy 28 éves koráig, minden évben pénzbírságot kell fizetnie, aminek maximális összege 1200 euró lehet. Észt beszámolók szerint viszont ettől sokkal alacsonyabb összegben szokták megállapítani a bírságot, így talán ez tűnik a legkézenfekvőbbnek, ha ropz továbbra is az e-sport karrierjét szeretné építeni.
Finnországban is hasonló a rendszer, sergej, az ENCE játékosa például szintén a közeljövőben számíthat a saját behívójára, ám ott a bírságon túl egy sokkal barátságosabb rendszer van életben. Finnországban külön szabályok vonatkoznak a sportolókra, így például ha sergej is bevonulna, akkor egy könnyített, több szünetet lehetővé tevő és rövidebb (kb. 5 hónap) katonai programban kellene csak részt vennie.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!