Hirdetés

Xerxe akár Kínában is kiköthet a Splyce után

A pletykák szerint az LPL-t nézte ki magának a román dzsungeles és az elemzők szerint van is benne ráció.

Hirdetés

Az elmúlt évek során rengetegszer szóba jött már hogy a keleti és nyugati profi LoL közösség között különbség egyre vékonyabbá válik. Tavaly például már egy EU csapat döntőzhetett a VB-n, idén pedig komoly esélyük van arra, hogy meg is nyerjék a legrangosabb kupát. A európai játékosok nagy részét már hatalmas tisztelet övezi nem csak régión belül, de a kínai és koreai közösségben is. Éppen ezért fordulhat az elő a LoL e-sport történelmében először, hogy a nagy keleti régiók nyugati importokkal erősíthetnek a jövő évre.

Az egyik legnagyobb esélyes a VB negyeddöntőbe jutó Xerxe, akinek a Splyce-nál lejárt a szerződése így most új csapat iránt érdeklődik. A Splyce edzője, Peter Dun a fenti tweetben arról beszél, hogy két éve dolgozik már együtt a még mindig csak 19 éves dzsungelessel és szerinte egyértelműen sikeres lenne akár egy keleti csapatban is a remek munkamorálja és tehetsége miatt.

A Reddit mandarinul beszélő felhasználói hamar segítségünkre siettek és elárulták, hogy mit mondott pontosan Dun:

"Peter Dun elmagyarázta, hogy mit látott az elmúlt 2 évben a közös munkájuk során. Még úgy is, hogy Xerxe csak 19 éves, mindenki ismeri a LEC-ben és rengeteg MVP-t zsebelt már be. 18' tavaszán pedig a LEC legjobb dzsungelese lett. A legnagyobb erősségei a kreativitás és a sokszínűség. Trundle-t, Qiyana-t, Karthus-t és Ivernt maineli, emellett pedig rengeteg metán kívül eső hőssel tud carryzni ha kell.

Keményen dolgozik, 70-90 soloQ meccset játszik hetente (a scrimeken kívül). Rengeteget segít a csapattársain, hogy egészségesek maradjanak és mindig készen áll egy konstruktív megbeszélésre. Iszonyatos mennyiségű időt tölt a játék elemzésével és a tudása bővítésével.

Nem tud mandarinul, de készen áll megtanulni, ha kell. Úgy érzi, hogy sikeres lehet az LPL-ben, és szeretne a világ legjobb dzsungelesévé válni. Idén is megmutatta a VB-n, hogy mire képes. Tudomásom szerint van pár LPL csapat aki kész leigazolni őt, de a nagy stressz és a kulturális különbség így is túl nagy lehet. Szerencsére a csapatok és a leendő csapattársaik készen állnak segíteni neki."

Dun egy másik Tweetben persze megemlítette azt is, hogy egyelőre nem tud arról, hogy Xerxe szeretne-e Kínába menni, de azt valószínűnek tartja, hogy jól teljesítene ott is.

Szerintetek van esély arra, hogy nyugati játékos az LPL-ben vagy az LCK-ben játszhat jövőre?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • hi_im_lobotomy 6 hónapja
  Valamiért áthidalhatatlannak tartom a nyelvi tényezőt. Kb. 150-es IQ felett elvileg nem lenne gond 1-2 hónap alatt társalgási szinten megtanulni a nyelvet, fél év alatt rögzülhetne is annyira, hogy gördülékeny legyen a kommunikáció, de... ahol tizedmásodpercek alatt dőlnek el dolgok, ott még sokszor az édes anyanyelv is egy bizonyos korlátot szab a közös munkának, nemhogy egy frissen tanult nyelv. A nyelv megtanulására szánt idő kiesést jelent a játékkal töltött idő rovására... hát... hacsaknem tényleg úgy összeszoknak, h már tőszavakból is értik majd egymást. Az biztos, h érdekes lenne.
  0 0 Válasz
  • Komojtalan 6 hónapja hi_im_lobotomy
   Szerintem is akkora a nyelvi különbség, hogy esélytelen. angolról németre egyszerű, ahogy (gondolom) koreairól kínaira is, de a kettő nem egyszerűen átjárható (szerintem). A keletieknek könnyebb, ők valamennyire tanulhatják az angolt, van egy alapjuk.
   0 0 Válasz
   • PlanCake 6 hónapja Komojtalan
    Szerintem az lehet a kulcs, amit a végén írtál. Amikor nagyon kis idő alatt kell megértetned magad, nem fogsz körmondatokat mondani, hanem a legrövidebb szavakkal próbálkozol. Ami ugye más nyelven sem egy több könyves, bonyolult nyelvi folyamat. Ez szerintem egyszerűen tanulható, plusz a kínaiak is értik a fontos angol szavakat. Szerintem nehezebb lehet scrimeken, megbeszéléseken kommunikálni. Azt sokkal több idő megtanulni. Plusz az életvitelszerű beszéd. Mert úgy tudom Kínában nem igazán beszélnek nyelveket.
    0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?