A mozgás megfér az e-sport mellett - így válhatsz igazán egészséges gamerré!

A mozgás megfér az e-sport mellett - így válhatsz igazán egészséges gamerré!

A mozgás az élet fontos része volt mindig is, a videojátékok megjelenése viszont az újabb és fiatalabb generációknál sok esetben háttérbe szorítja ezt, egy vérbeli gamer mégis tanácsokkal segítene egészségünk és kiegyensúlyozottságunk megőrzésében.

Örök vitatémát jelent a gamerek, illetve szülők körében is, hogy mennyire egészséges vagy éppen egészségtelen a gép/konzol előtt ülni, ne adj isten görnyedni hosszú órákon keresztül. Maga a játékos sok esetben észre sem veszi, hogy nem tesz jót neki a rengeteg egy helyben való ücsörgés, ráadásul a fiatal szervezetnél nem is rögtön jelentkezhetnek a kellemetlen tünetek. Vannak viszont olyan játékosok is, akik ugyan szeretnek sokat, fogalmazzunk úgy, hogy kockulni, mégis eljárnak sportolni, legyen szó konditermi edzésről vagy másféle sporttevékenységről.

A TheHealthyGamer nevű Facebook oldal arra törekszik, hogy közelebb hozza a játékosokhoz az egészséges életmódot és tájékoztassa a szülőket. Olivér meg szeretné mutatni, hogy lehetnek egyszerre egészségesek és vérbeli gamerek, illetve azoknak akik negatív sztereotípiákkal tekintenek a "kockákra", hogy nem feltétlen igazak ezek az előítéletek. Nem azzal van a gond, ha valaki szeret játszani és a gép előtt ülni, de érdemes figyelni szervezetünkre, időnként nem árt felfrissíteni magunkat, és az is kiderült egy podcastból, hogy milyen módszereket lehet alkalmazni, hogy bevigyük testünknek a szükséges mozgásmennyiséget.

A tanító jellegű videóit itt találjátok!

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!