Hirdetés

vS Standard meta jelentés: Rank 15-től Legendig egy deck uralja a laddert

Még mindig elképesztő számokat generálnak a Shaman deckek.

Hirdetés

December 10-én megérkeznek a Descent of Dragons új lapjai, ezzel egy időben a 23 Wild lap is elegánsan távozik Standardból. Addig még van nagyjából egy hónapunk, amíg élvezhetjük ezt a "csodálatos" metát, ami a Shaman rajongóknak, az "Második aranykor" néven vonulhat be a történelembe. Elemeztük a ViciousSyndicate legfrissebb Standard meta jelentését!

Népszerűség

Minimális elmozdulás érzékelhető csak, de még mindig messze a legnépszerűbb hős Thrall. A Shamannak a Quest és Aggro verziója is népszerűbb, mint a többi Class legnépszerűbb változata, ami jól mutatja, hogy mennyire egysíkú most Rankedezni. Nem is csak Legenden belül állnak fenn ezek az őrületes különbségek, hanem a ladder minden pontján hasonlóak a trendek. A Warlock szenved, a  Warrior csak Legendben képes valamit alkotni, a Druid viszont előrelépett, köszönhetően az újabb Quest hullámnak.

Matchupok

Az Aggro Shamanra gyakorlatilag egyetlen ellenszer van, de a Control Warrior meg minden olyan ellenféltől kikap, aki képes nagy mennyiségű value-t generálni. 22-es csapdája, amit át kell élniük Garrosh rajongóinak, szerencsére más Control deck labdába sem tud rúgni, hiába egész népszerű a Resurrect Priest és a Highlander Mage is. A Rogue-ok meglepően jól teljesítenek, de itt is csak a Tempo típussal kell számolni.

Erősorrend

A ladder minden pontján az Aggro Shaman van az élen, de nem sokkal marad el tőle a Quest Shaman és a Secret-Highlander Hunter sem. A Quest paklikból még a Druid képes értékelhető teljesítményt nyújtani, a Rogue inkább csak versenykörülmények közé választható. Egészen elképesztő, hogy két teljes hónapot is megélhet ez a meta, általában a közösség hangjára szokott hallgatni a Blizzard, ezúttal azonban tűrnünk kell a Shamanstone-t még legalább egy teljes hónapig.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Hirdetés
Légy Te az első hozzászóló!
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?