A Hearthstone Battlegrounds csak a kezdet, további újdonságok várhatóak

A Hearthstone Battlegrounds csak a kezdet, további újdonságok várhatóak

Örülhetnek is, meg nem is a Blizzard tulajdonosai a legutóbbi pénzügyi jelentések láttán.

Nyilvánosságra hozta a Blizzard a 2019 Q3-as, azaz harmadik negyedéves bevételeket. A Hearthstone számait egyelőre még nem érintette a Blitzchung-botrány és az általános bojkott, de a Saviors of Uldummal így sem lehetnek teljesen elégedettek. A Boomsday Projecttel összehasonlíthatóak a 2019-es számok, amik alapján gyorsan kiderül, hogy hiába az újdonság varázsa, a League of Explorer legendáinak visszatérése, a valódi pénzért megvásárolható extra Solo Adventure, ez mind kevés ahhoz, hogy ismét növekedésnek induljanak a HS bevételei. Nem csak a Hearthstone produkál ilyen gyenge eredményeket, de az Overwatch is elkezdett megindulni a lejtőn, ezért is tehet jót a cégnek, hogy rengeteg újdonságot tudtak bejelentei a BlizzConon.

A Descent of Dragons mellett érkezett a Hearthstone Battlegrounds, ami J Allen Brack, a Blizzard elnök-vezérigazgatója szerint csak a kezdete valami újnak. A fejlesztők gyors és hatékony munkájával nagyon elégedett volt Brack, aminek köszönhetően hamarosan újabb bejelentésekre számíthatunk HS fronton. A célja továbbra is a Blizzardnak, hogy új játékosokat vonzzon be a Hearthstone világába, emellett a kiábrándult kártyásokat is szeretnék visszacsábítani a virtuális asztalok mellé. Kíváncsian várhatjuk, hogy mivel készül nekünk a Blizzard, de vannak aggasztó jelek azok számára, akik úgy gondolják, hogy "hattyúdalát énekli" az online CCG-k koronázatlan királya.

Először is a mobil eszközökön futó kliens katasztrofális, aminek köszönhetően óriási lemaradásba került más cégek játékaival szemben a Hearthstone. Előbb-utóbb eljön az a pillanat, hogy az egykori kártyás inkább benyomja a CoD: Mobile-t, esetleg a Fortnite-ot a telefonján és ebbe az alkalmazásba fekteti inkább a pénzét. A másik óriási probléma, hogy túl sokat kér a Blizzard a játékosoktól azért, hogy egyáltalán játékban maradjanak a folyamatosan érkező lapok és kiegészítők tengerében. Átlagosan 20-25 ezer forintot simán rákölthet egy player arra, hogy kinyisson néhány pakkot, amiből összetud rakni 1-2-3 meta decket. Ennyi pénzért már teljes verziós AAA játékokat is árulnak a piacon, amik esetében nincs ott a szerencsefaktor, hogy csalódnunk kell, ugyanis a refund lehetőség már a legnagyobb oldalakon egy bevett szokássá nőtte ki magát. A HS-ben sajnos előfordulhat, hogy ráköltünk több tízezer forintot egy kiegészítőre, majd nem nyitunk semmit a pakkokból / jön egy kósza nerf, ami teljesen megöli a 10+ ezer dustos paklit / olyan meta alakul ki, amiben nincs értelme játszani csak a 10+ ezer dustos deckkekel és rögtön úgy érezhetjük, hogy elúszott a pénzünk.

A Battlegrounds ezért tekinthető egy jó húzásnak, ugyanis nem kell költeni rá, azonban ez csak az egyik oldala az érmének, a másikon még mindig ott vannak a kliens tengernyi problémái, amiket egyszerűen képtelen kijavítani a fejlesztőcsapat.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!