9.22: Legjobb hősök Rankeden topostól a supportig

9.22: Legjobb hősök Rankeden topostól a supportig

A számok magukért beszélnek, ezek most a legerősebb hősök a Ranked statisztikák alapján.

A 9.22-es patch már szerda óta éles a hivatalos LoL kliensben, így az első napok tapasztalatai alapján felállítottuk "álomötösünket", azaz pozíciónként a legerősebb hősöket. Az all-star csapathoz a statisztikákat a Platina, vagy afeletti ligákból néztük, így azoknak lehet ez egy jó kiindulási alap, akik komolyabb rangra szeretnének eljutni a 9. rangsorolt szezon végéig!

Top - Kled

Már a játék korai szakaszától hatalmas nyomást gyakorolhatunk ellenfelünkre, mivel nem csak messziről tudjuk piszkálni a medvecsapdával, hanem akár torony alá is dive-olhatunk Skarl segítségével. 53,87 %-os győzelmi aránya mellé elég jó pick rate is társul, így ha kell egy stabil early-mid game-ben használható champion, akkor Klednél nincs jobb választás.

Jungle - Nocturne

Nagyon gyors dzsungelpucolás, idegesítő ulti és hatalmas burst sebzés. Nocturne ezeknek köszönheti, hogy 53,42 %-os win rate-tel kiemelkedik a mezőnyből. Óvatosan kell bemenni az ellenséges vonalak mögé, mert Guardian hiányában gyorsan összecsukhatnak minket, de ha fel tudjuk mérni a lehetőségeket, akkor egymagunkban carryzhetjük a meccseket.

Mid - Aurelion Sol

Továbbra is egyeduralkodó a középső ösvényen Aurelion Sol. 56,91 %-os győzelmi arányát viszonylag kevés "Au Sol main" játékos dobja össze, de ez ne zavarjon minket. Ha amúgy is szeretünk roamolni oldalsó ösvényekre, akkor a játék legnagyobb és legöregebb championjánál nincs jobb választás. Ha szeretnénk még egy csavart belevinni a történetbe, akkor jöhet az Aurelion Sol jungle, amivel egészen EUW Diamond 2-ig menetelt egy lelkes leányzó.

ADC - Miss Fortune

Kisebb erősítést kapott az E képességére, de ennek nem kéne magyaráznia azt, hogy miért lépett el ennyire a vetélytársaktól. 53,71 %-os win rate-jével messze megelőzi a többi lövészt, ami elég jó jel arra, hogy újra elővegyük az egyik kevésbé népszerű karaktert. Ha a győzelmi arány mellé odatesszük a választási arányt, akkor eshet le csak igazán az állunk. Platinum felett minden 5. (!) meccsen választják MF-et. Őrületes számok, amikre nem sokan számítottak.

Support - Bard

Kicsit csalóka a kép, mert Bard ugyan a legerősebb papíron, de mindössze 0,02 %-kal marad el tőle Leona, aki közel ötször népszerűbb nála. Ettől függetlenül Bard jó váalsztás lehet főleg akkor, ha premade bot lane-t játszunk, ahol nyugodtan otthagyhatjuk farmolni ADC-nket, miközben szedegetjük a mapon felbukkanó kis mágikus csengettyűket.

Ti milyen hősökkel játszotok a mostani metában?

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!