Norskeren lebukott, elnézést kért a rasszista megnyilvánulása miatt

Norskeren lebukott, elnézést kért a rasszista megnyilvánulása miatt

Könnyen előfordulhat, hogy ebből komolyabb büntetés lesz.

Míg kicsiny hazánkban egyre inkább elharapódzik a rasszizmus, addig a bolygó másik felén, főleg a nyugati országokban egyre elfogadhatatlanabbá válik a bőrszín alapján való megkülönböztetés. Ennek részben kulturális okai is vannak, de az örök érvényű szabály, miszerint a nyugat mindig évtizedekkel van előttünk ide is tökéletesen igaz. A kulturális különbségek miatt viszont az elfogadás fellegvárának számító északi országokban is sokkal könnyebben kicsúszik az "N betűs" szó, mint Amerikában vagy éppen Kanadában. Ebbe bukott bele most Norskeren is, aki egy scrim előtt poénkodott társaival, leginkább Kobbeval. Persze ezt csak ők öten láthatták, de egy súlyos hibának köszönhetően a rajongók is betekintést nyertek a chat tartalmába, amikor is a VB-ről szóló videóban a kamera néhány másodpercre lekapta a leírtakat. A videót villámgyorsan privátra rakták majd törölték, de egy ekkora közösségnél már a pár perces hibák is végzetesnek bizonyulnak, egy játékos ugyanis lefényképezte és feltöltötte Redditre:Ahogy láthatjátok, gyakorlatilag semmit nem mondott ki szó szerint, de a "ngr" rövidítés a kontextusban félreérthetetlen volt. Norskeren pedig egy pillanatig sem tagadott semmit, azonnal bevallotta a bűnét. és elnézést kért.

Mindez egy igazán kétoldalú érme, hisz egy részről megengedhetetlen, hogy egy olyan profi játékos, akire sokan felnéznek és szinte egyedül képviseli hazáját a LEC-ben ilyen rasszista szavak használjon, másrészről viszont nem mondta ki és le sem írta, csak három betűt tett egymás mellé, ami félreérthetetlen volt.

Annyi szent, hogy Norskeren nem rasszista és nem is a Ku Klux Klán tagja, egyszerűen csak barátok közötti sértegetés miatt választotta ezt a szót, főleg azért, mert Európában ez egyáltalán nem tűnik, akkora dolognak, mint az USA-ban. A Splyce tulajdonosa viszont egy amerikai cég, így egyáltalán nem lepődnénk meg, ha komoly büntetést kapna a csapattól és könnyen előfordulhat, hogy a Riottól is.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!