"Az SG 553 miatt random most ennyire a profi mezőny" - apEX

A Vitality csapatát is a szűkös versenynaptár nehezíti. 

Amennyire meggyőző volt a Vitality az IEM Beijing csoportkörében, pontosan annyira szenvedett el csúnya vereséget a 100 Thieves csapatától, a verseny elődöntőjében. ApEX beszélgetett a HLTV munkatársával meccset követően, amikor többek között azt is elmondta, hogy milyen kommunikációs hibáktól szenvednek. Az interjú legizgalmasabb kérdéseit válogattam most össze.

Nuke-ot választottátok a 100 Thieves ellen, amit végül nem tudtatok megnyerni, pedig korábban a FaZe ellen is erősek voltatok ezen a pályán. Mi történt?

Igen, támadóként kezdtünk, ami nálunk erős oldalnak számít és 8-7-re meg is nyertük a félidőt. Ez elég jónak mondható Nuke támadó oldaláról, sőt, aztán még a második pisztolykört is megnyertük, de az SG 553-mal visszaforce-oltak minket. Leginkább a rossz kommunikációnk miatt szenvedtünk CT-ben és az edzőnk sem volt velünk, mert nagyon beteg. Ő rengeteget hozzátett a játékunkhoz az utóbbi hat hónapban, nehéz volt nélküle játszani. (...) Megvolt az esélyünk, hogy megnyerjük a meccset, de a végén ők játszottak jobban."

Tegnap azt mondta ALEX, hogy magabiztosak vagytok Infernon, bárki ellen tudtok ott győzni. Az ottani vereség pusztán jks lenyűgöző játékának tudható be?

"Elég erősek vagyunk Infernon, kivéve talán ma. Leginkább a támadó oldalon van gondunk, egyszerűen nincs elég tapasztalatunk még a különböző helyzetekhez. Nem igazán tudjuk pontosan hogyan kellene támadjunk és persze ők is remekül játszottak, bedaráltak minket CT-ben. Főként jks volt hihetetlen, ahogy mondtad is, mi pedig sokat hibáztunk, nem voltunk felkészülve. Mióta shox velünk van, körülbelül 10 napnyi gyakorlásra volt csak időnk. Nem terveztünk cserét a szünet után, így már be vagyunk táblázva egészen 2019 végéig. Nem tudtunk még sokat gyakorolni, néha úgy érezzük magunkat, mintha egy FPL mix lennénk."

Azt mondtad be vagytok táblázva az évre. Később sem lesz időtök gyakorolni?

"Nincs most sok időnk az EPL következő szakaszáig, de ha továbbjutunk, akkor lesz két hetünk felkészülni a döntőre, aztán az EPICENTER előtt is tudunk majd gyakorolni egy hetet. Nem fogok hazudni, az sem a legrosszabb dolog ha nem jutunk be az EPL döntőbe, úgy több időnk lesz készülni az EPICENTER kezdetére. Malmöre fel tudunk készülni, de ide eljutni kicsit bajos, sok minden kell a vízumhoz és nem jutott idő a gyakorlásra. Ellőtte pedig Törökországban majd az EPL-en játszottunk, nem sok lehetőségünk volt."

Milyen céljaitok vannak? Hogy szeretnétek állni az év végén?

"Nem tudjuk pontosan, csak azt, hogy ha jól játszunk, akkor nagy eredményeket érhetünk el. Az SG-k miatt nehéz volt mostanában a játékra figyelni, legalábbis nekem. Az SG 553 miatt random most ennyire a profi mezőny, könnyen nyerhetsz és bukhatsz is, akár már a csoportkörökben is, ahogy ez meg is történt például az EG-vel. A Kriegekkel sokkal jobban számít az egyéni teljesítményt, mint a csapatmunka. Nekem és shoxnak különösen nehéz ez, egyikünk sem túl jó azzal a fegyverrel. Az SG nerf után szerintem újra taktikusabb lesz a játék, könnyebb lesz valamelyik csapatnak zsinórban nyerni a versenyeket. A CS mindig is a csapatmunka miatt volt szép, nem az egyéni játék miatt. Remélem, hogy minél továbbjutunk a következő versenyeken is, de, hogy meddig, azt nem tudom megmondani."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!