"Ez volt a legjobb versenyünk, már hosszú idő óta" - gla1ve

Az egész verseny alatt még csak pályát sem veszítettek a dánok.

Hatalmasat ment az új 100 Thieves Bijingben, eljutottak a döntőig, ott viszont már az Astralis várta őket. A dánok ugyan megnyerték a StarLadder Majort még szeptemberben, azonban sem előtte, sem utána nem igazán tudtak kupákat gyűjteni. Legalábbis nem annyit, mint tavaly.

A Major óta szinte napra pontosan két hónap telt el, ez idő alatt pedig az ESL One: New York második helye volt a legjobb eredményük, egészen tegnapig. Nem sok esélye volt a dánok ellen a többségében ausztrál 100 Thieves csapatának, különösen az első pálya után. Vertigon még tartották magukat, rengeteget készültek a pályára, de a győzelemhez ez is kevés volt. Igaz, az Astralis sem volt a legjobb formájában Vertigon, egy-két körnél nagyobb vezetést egyik csapat sem tudott kiépíteni, végül 16-14-re nyertek a dánok.
Nuke és Train viszont már sokkal egyértelműbb volt, alig tudott megnyerni néhány kört a 100 Thieves, 16-5-re és 16-3-ra nyertek a dánok. Ezzel pedig két hónap után végre újra trófeát emelhettek a magasba, ráadásul nem is egy alacsonyabb rangú BLAST Pro versenyen.

"Ez még mindig csak egy győzelem, ráadásul Koppenhágában a rájátszásba sem jutottunk be, egyelőre nem mondhatnám azt, hogy újra itt a régi Astralis. Keményen kell dolgoznunk, hogy megtartsuk azt a szintet, amit itt tudtunk hozni, de örülök a győzelmünknek. Ez volt a legjobb versenyünk, már hosszú idő óta. Olyan volt, mintha újra a Major rájátszásban lettünk volna." - nyilatkozta gla1ve a döntő után.

A dán irányító teljesítménye pedig különösen figyelemreméltó volt az egész verseny alatt, csapata egyetlen pályát sem veszített Kínában, ő pedig mindössze egyszer esett 1,0 alá a HLTV számai szerint. Kimagaslóan jól játszott, mindezt úgy, hogy közben irányította is a többieket, ezzel meg is szerezte élete első MVP medálját.

"Nagyszerű érzés, nem gondoltam volna, hogy valaha is MVP medált nyerek majd. Korábban hajtottam érte, de mindig volt egy csapattárs, aki jobb volt nálam. A tavalyi DreamHack Masters Marseille alatt például közel voltam az MVP címhez, de végül s1mple belopta. Nagyon örülök, hogy most én kaptam." - gla1ve.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!