"Legfontosabb a mentális egészség" - CheeseHead interjú

One Piece eSports CheeseHead az MNEB óta is aktívan versenyzik, elkaptuk egy interjúra hazánk egyik legjobb kártyását.

A Magyar Nemzeti E-sport Bajnokság K&H Hearthstone versenyének első szezonja rengeteg izgalmat tartogatott, de az egy percig sem volt kérdés, hogy CheeseHead, a One Piece eSports játékosa a végső győzelemért indult harcba. Az alapszakaszt simán behúzta hazánk legszakállasabb félprofi játékosa, végül a negyedik helyen zárta a bajnokságot. CheeseHead megjárta Las Vegast és Bukarestet, sőt már Arlingtonba is kvalifikálta magát. Rövid interjúban kérdeztük meg a szombathelyi HS-est!

Az MNEB alapszakaszát megnyerted, az egyenes kieséses szakaszban negyedik helyen zártál. Megjártad Las Vegast és Bukarestet, sőt Arlingtonba is kvalifikáltad magad. Mennyi időt töltesz hetente a Hearthstone-nal, legyen szó versenyzésről vagy gyakorlásról?

"A bukaresti verseny óta alig foglalkoztam vele, hacsak nem számítjuk ide azt, hogy néztem a döntőt a Blizzconon. Szerencsére már kvalifikáltam magam Arlingtonba is, úgyhogy jelenleg nem nagyon van mire készülni. Természetesen ez nem így volt a versenyek előtt, és az MNEB közben. Akkor napról napra hosszasan szoktam böngészni a statisztikákat, hogy milyen paklikkal lehet majd megverni a metát. Átbeszéltük mindig a csapattársakkal, hogy mire számíthatunk hétről hétre az ellenfelektől, és teszteltük egymás ellen az ötleteinket.
A felkészülésnek ez szokott lenni a fontosabb része, illetve az, hogy kitaláljuk, hogy mit lenne jó bannolni (nyilván a kettő szorosan összefügg). Aztán a választott paklikkal szoktam rengeteget gyakorolni ladderen. Hajlamos vagyok ragaszkodni egy-két kedvenc paklimhoz, amik nem feltétlenül a legjobbak, de többszáz meccsem van velük, mert annyira élvezem velük a játékot. Néha nagyon nehezen állom meg, hogy ne vigyem el ezeket versenyre. Ilyen volt például MNEB elején a Maly Druid és a Deathrattle Paladin vagy a vége felé a Dead Man's Hand Warrior vagy a Cubelock. A közelmúltból pedig a Midrange Hunter volt ilyen, ezzel sikerült kijutnom Bukarestbe még a Specialist formátumban, és az utolsó pillanatokig benne volt a pakliban, hogy oda is viszem, de a Blizzard "szerencsére" visszahozta az Evolve-ot, ami meggyőzött arról, hogy ne akarjam a Quest Shamant targetelni.
Ezeken felül gyakran nézek olyan streamereket, akik kompetitíven játszanak (pl. Bunnyhoppor, Boarcontrol) és általában metapaklikkal, ezekből mindig tudok tanulni valami újat."

Kiemelted, hogy a bukaresti Masters Tour versenyen elégedettebb voltál a játékoddal, mint Vegasban. Mi befolyásolja legjobban az aktuális formádat egy-egy versenyen?

"Vegas volt az első nagyobb offline versenyem, és teljesen új volt minden. Nagyon sok volt a zavaró tényező, nem tudtam megfelelően koncentrálni sem a játékra. Bukarestben már tudtam mire kell számítani, sokkal jobban ki tudtam zárni ezeket az ingereket, így jobban is éreztem magam játék közben, kicsit jobb eredménnyel is zártam.
Versenyeken nagyon fontosnak érzem, hogy minél felszabadultabban tudjak játszani. Ezt sok minden befolyásolja, legfontosabb a mentális egészség. Mindenkivel előfordul, hogy vannak rosszabb, sztresszesebb napjai, ezek után nagyon nehéz leülni a géphez, viszont ha másnapra le kell adni egy lineupot, akkor az valószínűleg nem lesz tökéletes.
Igyekszem javulni ezen a téren, kicsit többet kikapcsolódni, olvasni, sportolni, és ezáltal effektívebbek a játékkal töltött óráim is.
A versenyeken pedig nagyon fontos számomra, hogy élvezzem, és ismerjem azokat a paklikat, amiket játszom, így tudom kihozni magamból a maximumot. Ezzel nem nagyon szokott probléma lenni, nagyon szeretem a Hearthstone-t, úgyhogy ha valami nagyon nem tetszik a metában, az valószínűleg az ellenfelemnek sem, így nem érzem magam hátrányban emiatt.
Végül pedig fontos a pihenés, kialudni magamat verseny előtt. Bukarestben például több, mint 10 órán át játszottunk pénteken, és a control pakliknak köszönhetően volt két olyan forduló is, ahol az én meccsem tartott legtovább, és utána rögtön kezdődött a következő kör. A nap végére nagyon fáradt voltam, az utolsó kör nem is sikerült jól. Nem mindig van lehetőség közben pihenni, úgyhogy ez elengedhetetlen a verseny előtt."

Rengeteg újdonságot jelentettek be a BlizzConon, sőt a Riot is bemutatta a Legends of Runeterrát, ami a HS és Magic tulajdonságait gyúrta egybe. Neked melyik bejelentés nyerte el a leginkább a tetszésed?

"Őszintén szólva nem játszottam más Blizzard játékkal a Hearthstone-on kívül, de a Diablo és a Warcraft trailerje így is eléggé tetszett. Ami leginkább megfogott az viszont a Hearthstone Battlegrounds. Szerintem nagyon élvezetesre sikerült a játékmód, kipróbáltam, és azonnal magával ragadott. Nagyon hasonlít abban a HS-re, hogy elsőre tiszta RNG-nek tűnik, de ha rászánod az időt, akkor rájössz, hogy sokkal mélyebb annál. Egyelőre kb 100 meccsem van benne, és folyamatosan tanulok valami újat, amit máshogy kellene csinálni. Folyamatos balance patcheket ígérnek, hogy mindig frissnek érződjön a játék, kíváncsian várom, hogy mi lesz belőle. Összeraktam egy listát a herokról, ami talán segíthet elindulni, akit érdekel itt találja.
A Legends of Runeterrát egyelőre nem tudtam kipróbálni, de tudom, hogy az első reakciók eléggé pozitívak vele kapcsolatban. A Hearthstone-nak is jót tenne egy vetélytárs, nekünk játékosoknak pedig főleg."

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!