A NiP újra előhúzta a nyulat kalapból - Elképesztő játékkal sokkolták a G2 csapatát

A mérkőzés felétől, mintha egy teljesen másik NiP játszott volna.

Végre folytatódik az EPL, tegnap délután már újra magyar nyelvű közvetítéssel tudtátok követni a legjobb csapatok, legizgalmasabb mérkőzéseit. Két Bo3-mat játszott tegnap az A csoport négy csapata, és bár a BIG vs North összecsapás sem volt kutya, az igazi izgalmak a NiP és a G2 meccsén voltak.

Az első pálya, Dust2 még bőven a franciák fölényét mutatta, egy öt körös szérián kívül a támadó oldalon, alig tudott felmutatni valamit a svéd csapat. Ezt a gyenge teljesítményt pedig átvitték Infernora is, miután a G2 16-11-re nyerte meg Dust2-t. Nagyon erőtlen támadásai voltak itt is a NiP-nek, arra azonban maroknyian számíthattak csak, hogy a védekező oldaluk szinte hibátlan lesz.

A svédek szerezték meg a második pisztolykört, de néhány kör elteltével még így is a G2 vezetett 13-8-ra. Itt fordult csak nagyot a kocka, a NiP sorban nyerte a köröket. Látható volt a G2-n, hogy mikor 13-13-hoz értek, valami eltört, valami megváltozott, mintha azt sem tudták volna melyik pályán voltak.

Ellenben a NiP tökéletesen irányította a játékot, twist, de különösen plopski villogott. A fiatal svéd játékos még az elvesztett Dust2-n is remekelt, Infernon és Mirage-on pedig egyenesen parádés volt. Mindkét pályán 30 fölé lőtte magát a G2 ellen. Twistet sem kellett félteni, a fenti 4k talán a legszebb megmozdulás a Major óta.

Ha ez a 4k nem törte volna meg teljesen a G2 játékosait, akkor a következő körben még brutálisabb lövéseket kaptak a svédek AWP-jétől. Pontosabban csak egy lövést, hiszen REZ egyetlen golyóval szedett ki a körből három játékost, amihez persze egy kis szerencse is kellett.

8-13-ról 16-13-ra mentette a pályát a NiP, a mérkőzés sorsa pedig Mirage-on dőlt el. Mondanom sem kell, hogy kik remekeltek az utolsó pályán is, twist és popski egyszerűen megállíthatatlanok voltak. A pálya fénypontja egyértelműen a 24 éves Simon 'twist' Eliasson nevéhez fűződik, aki egy teljes eco körben, mind az öt támadó játékost likvidálva nyerte meg csapatának a meccspontot jelentő 15. kört.

Bámulatos volt újra látni, hogy bizony él még a 'NiP magic'. Remekül játszottak a svédek, akinek erősnek kellett lennie az erős volt, akinek passzívnak kellett lennie az passzív, de eredményes volt, tökéletesek voltak a gránátok és végre olyan csapatmunkát láthattunk a svédektől, amit már jó pár éve hiányoltak a szurkolók.

Ne feledjétek, hogy az EPL ma folytatódik, 18:25-től várunk titeket a Magyar Esport TV Twitch csatornáján, ahol először a NiP játszik majd a BIG ellen, később pedig a G2 és a North meccsét követhetitek.

Nézd meg esporthuCS élő videóját a www.twitch.tv weboldalon

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!