vS Standard meta jelentés: Shamanon innen, Shamanon túl

vS Standard meta jelentés: Shamanon innen, Shamanon túl

Már egy hónap sincs hátra és végre elköszönhetünk a Shamanstone jelenlegi formájától.

Az egyszerű játékosok és a vérbeli profik sem restek kifejezni érzéseiket a mostani Standard metával kapcsolatban. Hogy mennyire erős is a Shaman, azt jól összefoglalja az egykori világbajnok, Firebat posztja.

Sajnos ez egy teljesen megszokott kép Rank 20-n és Legenden belül egyaránt. Nézzük meg együtt, hogy van-e fény az alagút végén! Itt a legfrissebb ViciousSyndicate Standard meta jelentés.

Népszerűség

Egyre drasztikusabb mértékben uralja a Legenden belüli metát az Aggro és Quest Shaman, ami már a félprofi / profi mezőnynél is kiverte a biztosítékot. December 10-ig, avagy a Descent of Dragons érkezésééig semmilyen változás nem várható, legyen szó az Evolve-ról, vagy a Mogo Flashshaperről. Muszáj alkalmazkodnunk a körülményekhez, de nem egyszerű, ha a ladder egyharmada csak Shamanokból áll. 

Matchupok

A Control Warrior képes elverni az Aggro Shamant, de miért nem játszik akkor mindenki ezzel a deckkel? Sajnos hiába jók Garrosh számai a meta legnépszerűbb paklija ellen, a többiek simán térdre kényszerítik, legyen szó egy Secret Highlander Hunterről, vagy egy Quest Druidról. Túl sok jó matchupja van az Aggro és Quest Shamanoknak, hogy lecseréljük őket, de a Tempo Rogue, Highlander Paladin és Hunter is jól teljesít.

Erősorrend

Ahogy az várható volt, az Aggro Shaman minden Rankon kiemelkedik a mezőnyből, de a Quest Shaman is hozz a formáját. Nagyszerű számokat hoz, értő kezek között a Tempo Rogue és a Secret Highlander Hunter is, sőt a Highlander Paladin és a Quest Druid is jó alternatíva lehet azok számára, akiknek már nagyon elegük van a Shamanból.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!