Egy nem hétköznapi, mégis szórakoztató választás - íme a River Shen!

Egy nem hétköznapi, mégis szórakoztató választás - íme a River Shen!

Ha már unod a banánt a sablonos választásokkal, próbáld ki a River Shent!

Amennyiben esetleg már elérted az idei szezonra céljaidat és már csak normal meccseket mész a haverokkal, próbáld ki a River Shent!

Shent, mint támogatót visszük ilyenkor a játékba, és alapvetően a lövészünk mellett is kezdünk, azonban mint neve is tartalmazza, nem biztos, hogy sokáig ott is maradunk.

ÚTMUTATÓ

  • Képességek: E, Q, W sorrendben érdemes húzni, természetesen amikor lehet rakni az ultinkra, akkor azért oda kell tenni a pontot.
  • Idézői képességek: Kifárasztás és Égetés
  • Kezdő tárgyak: Cipő, 2 Control ward és egy Sweeper
  • Alapvető tárgyak: Boots of Mobility, Eye of the Aspect, Knight's Vow, Redemption, Locket of the Iron Solari, Thornmail

STRATÉGIA

Az esetek többségében lövészünket magára hagyva az a dolgunk, hogy a Suhanó Sutyerákok felett megszerezzük az uralmat, illetve ők adnak nekünk némi rálátást is a dzsungelre. A titok pedig ott rejlik, hogy türelmesen kivárjuk, míg szövetségeseinket megrohamozzák, majd ekkor csatlakozunk mi is a harcba és egy jól időzített taunttal hazaküldjük az ellenfelünket, csak éppen a gyorsabb úton, a halált választva neki. Az alsó ösvényre javasolt egy Caitlyn vagy Ezreal választása ilyenkor, mert Shen tényleg keveset lesz saját lövésze mellett.

RÚNÁK

Rúnák tekintetében hogy ez minél hatékonyabb legyen, kell egy Predator, a Cheap Shot segít még több sebzést kiosztani míg tauntolva van az ellenfél. A Ghost Poro az egyik legjobb barátunk lesz a dzsungelben, és hát a Relentless Hunter a plusz mozgási sebességért minden rajtaütésnél egy leányálom.

Másodlagos rúnaágon kell nekünk egy Celerity és egy Waterwalking, szintén a gyorsaság miatt, hisz ez a legnagyobb fegyverünk. Statisztikákból egy Attack Speed, egy Adaptive Force és egy Armor, de ez szükség esetén cserélhető Magic Resistre, ha sok az AP-s ellenfél.

ELŐNYÖK

Nagyon könnyedén és egyszerűen tud rajtaütni és a rengeteg mozgási sebességnek, illetve a Mobilitys cipőnek köszönhetően. Ezt mikor már sokadjára csinálja, akkor ráadásul el is kezdi bosszantani az ellenfelet, hogy bezzeg az ő dzsungelese nem csinál semmit. Shennek elég az egyes szint, hogy hatékony tudjon lenni. Továbbá amiatt sem kellene aggódni, hogy túlzottan lemarad szintben, hisz a játékba beépített rendszer miatt, az alacsonyabb szinten lévők több xp-t kapnak, avagy életbe lép az úgy nevezett catch-up EXP. Természetesen ehhez az kell, hogy egy rajtaütést követően ott maradjunk az ösvényen és kitoljuk azt, de ez nem lesz igazán akadály.

HÁTRÁNYOK

A legnagyobb hátránya, hogy ezzel nagyon sokszor, sok időre egyedül hagyjuk a lövészünket. Akkor jöhetünk az alsó ösvényre, amikor a dzsungelesünk is jön, és akkor hárman a kettő ellen rajtuk üthetünk, de nem élhetünk állandóan ezzel a taktikával, hisz akkor a River Shen értelmét veszíti. Bizonyos dzsungelesek pedig könnyen el is kaphatják, míg a dzsungelben portyázik és ezzel eléggé megnehezítik a River Shen egyébként sem egyszerű életét. Ami pedig még hátrányként felhozható, hogy ha nem tud gankelni, akkor nagyon gyenge. Tehát itt tényleg kell az összhang a csapattal, hogy ne tolják be az ellenfélre az ösvényt, engedjék, had érkezz Te is és segíts nekik. Ha ez nincs meg, akkor a meccs sincs meg.

A River Shen összességében egy szórakoztató választás, mely effektív tud lenni, ha jól használjuk. A kipróbálását kizárólag normal mérkőzéseken javasoljuk.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

 

Kövess Minket!