Rasszista beszólásokért két profi játékost tiltott el az EA Sports!

Rasszista beszólásokért két profi játékost tiltott el az EA Sports!

Két profi játékos esett egymásnak verbálisan egy selejtező alkalmával, és a szópárbaj eredményeként a West Hamet képviselő e-sportoló, Jas ‘Jas1875’ Singh, valamint az AS Roma játékosa, Nawid "GoalMachine" Zoorzai is eltiltást kapott.

A rasszizmus sajnálatos módon a labdarúgás egyik nem kívánt része, és most úgy tűnik a virtuális világban is egyre inkább megjelenik. Történt ugyanis, hogy Jas1875-t rasszista beszólásokkal zaklatta egyik profi ellenfele. Jas 2018 óta számít profi játékosnak, akkor szerződtette őt a Team Envy, valamint az ePremier Leagueben a Chelseat - 3-4. helyet érte el az első szezonban - képviselte, de azóta már a West Ham színeiben vesz részt a tornákon.

November 16-án viszont megérkezett a hivatalos ítélet a viselkedésére, miszerint hiába jutott ki, nem vehet részt a bukaresti eseményen november 22-24-én. De nem csak ő járt pórul. A sztori röviden és tömören annyi, hogy a második FUT Champions Cup selejtezőjében összekerült Nawid "GoalMachine" Zoorzai-al, miután idegesen, nyomdafestéket nem tűrő jelzőkkel illette ellenfelét. Állítása szerint ezt az előzte meg, hogy GoalMachine a következőket mondta neki:

"Olyanokat mondott nekem, hogy leborotválja a fejem, és a szakállam. El kell mondjam, hogy a Szikhizmus elkötelezett híve vagyok, és nálunk ez abszolút nem vicces dolog. Ez elég rasszista kijelentés volt, és nagyon komolyan vettem, amire túl hevesen reagáltam."

A Szikhizmus egy 16. században alapított vallás, amelynek részeként a hívők nem vágják le a hajukat, és szakállukat, amellett, hogy ápolják és gondozzák azokat. Egy videóüzenetben továbbá elmondta, hogy megbánta az ingerült állapotban tett kijelentéseit, ennek ellenére sokkolta a komoly büntetés, melyet a rasszista kijelentésekkel szembeni kiállásáért kapott.

GoalMachine-t sem kímélte a kiadó, őt a két következő Majorről tiltották el, ráadásul nagyobb veszteség érte őt, miután az AS Roma felbontotta vele a szerződését.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!