Hirdetés

Lassan elfelejthetjük a Denuvot? Pár nap alatt feltörték a Star Wars Jedi: Fallen Order-t!

Sokáig a Denuvo fejlesztői örülhettek, mára azonban úgy tűnik a kalózok megsemmisítő vereséget mértek a másolásvédelem zászlóshajójára.

Hirdetés

Évekkel ezelőtt lehetett arról olvasni, hogy az új védelem, a Denuvo teljes egészében megakadályozza a játékok feltörését. Telt múlt az idő és továbbra is elég nehezen birkóztak meg az ilyen védelemmel ellátott játékokkal a cracker csapatok. Mostanra viszont bajban vannak a fejlesztői, például a Star Wars Jedi: Fallen Ordert három nap alatt feltörték.

Kérdéses, hogy ez a hír miként csapódik le a kiadóknál, mert ez már nem az első eset, mikor csődöt mond a régen rettegett névnek örvendő Denuvo. Ráadásul az EA számára ez egy felmérés is, miszerint jövedelmező lehet-e játékot készíteni mikrotranzakciók és loot-boxok nélkül. Ha pedig a világ egyik legismertebb sci-fi világa sem képes annyi vásárlót bevonzani, mint azt tervezték, akkor valószínűleg maradnak majd a játék, mint szolgáltatás alapötletüknél a jövőben. Pedig az az igazság, hogy a Fallen Order abszolút megéri a pénzét, hiszen remekül sikerült alkotás lett.

A Denuvo pedig, bár úgy tűnt forradalmi megoldás lehet a kalózkodás ellen, mára sorban szenvedi el a vereségeket a játékokat feltörő csapatokkal szemben. Ráadásul ez a védelem sokszor teljesítménybeli csökkenést okoz a kiadók címeiben - bár ezt nem igazán sikerült sokszor bizonyítani -, és a vásárlók sem rajonganak a problémákat generáló DRM-ért. Mostanra pedig alig hetek vagy napok alatt két vállra fektetik a másolásvédelmet, és bár a kiadók bizalma (Capcom, EA, Activision, Ubisoft) egyelőre nem ingott meg a Denuvoban, az ilyen esetek hatására könnyen lehet, hogy ez megváltozik.

MONDD EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Hirdetés
3 db hozzászólás
 • nagyonjo33 7 hónapja
  Én megvárom míg 20 éves lesz a játék és akkor megveszem 5 dollárért. Addig senki se spoilerezzen!
  0 0 Válasz
  • Deathwing 7 hónapja nagyonjo33
   Benne lesz Vader :D .
   0 0 Válasz
  • TZeus 7 hónapja nagyonjo33
   az ero veled van!:D
   0 0 Válasz
Lépj be, ha hozzá akarsz szólni!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezeket olvastad már ?