"Lépésről lépésre fejlődünk, mind egyénileg, mind csapatként" - coldzera

Remekül kezdett a csapat Koppenhágában.

Bár tudjuk, hogy a Bo1-es meccsekkel induló BLAST Pro versenyek nem a leginkább mérvadó események, azért valamilyen képet mégis csak ad a csapatok helyzetéről. Többek között ezért is volt meglepő például a FaZe tegnapi teljesítménye.

16-2-re tudtak nyerni az Astralis ellen, míg második meccsükön, a Na'Vi csapatának is csupán 9 kört engedtek. Éppen ideje, hogy összeérjen a csapat, hiszen a broky-val és coldzeraval kiegészült csapat felé sokan nagy elvárásokkal néznek. Többek között erről is beszélt a brazil sztárjátékos, még az első meccseket megelőzően.

Nem rég csatlakoztál a FaZe-hez, mesélj milyen érzés volt magad mögött hagyni a brazilokat?

"Nehéz helyzet volt, hiszen egész életemben aktívan versenyeztem, nem könnyű a kispadon lenni. Igazi megkönnyebbülés volt, amikor aláírtuk a szerződést, mert már nagyon kezdett megviselni a kispad. Rövid ideig Szerbiában pihentünk NiKoval és YNkval, remek volt egy kicsit kikapcsolódni. Remek NiKoval játszani, vannak még dolgok amik újak és amikhez hozzá kell szoknom, de örülök, hogy itt játszhatok."

Pont akkor érkezett meg az új meta, amikor te a kispadon ültél. Nehéz volt visszaszokni a játékba?

"Persze, most mindenki nagyon gyorsan játszik. Játszottam FPL-ben, sok demót néztem, de még így is furcsa volt újra aktívan versenyezni. Teljesen más LAN-on, mint online. Az sem segített, hogy sokan elképesztően erősek voltak ellenünk. Az EG például remek csapat, hihetetlenül nehéz volt ellenük, úgy játszani, hogy mi két napja voltunk együtt. Azóta kevésbé idegesítem magam ilyeneken, az EPL-ben például egész jól tudtunk együttműködni. Hibáztunk és ki is kaptunk a mouztól, de csapatként elégedettek voltunk magunkkal."

Milyen az amerikai mezőny után az európaiban játszani?

"A legnagyobb különbség talán az, hogy bár vannak jó csapatok, akik ellen lehet gyakorolni Amerikában, itt több van. Ott az Liquid, az EG, a Cloud9, az új compLexity és a FURIA. Nincs sok lehetőséged Amerikában ha erős csapatok ellen akarsz gyakorolni, ők pedig edzőkkel, elemzőkkel érkeznek a gyakorlásra is és nagyon alaposan átnézik a játékodat, így még csak bele sem adhatsz mindent az edzések alatt. Európában sokkal erősebb csapatok ellen játszhatsz, még tier2 és tier3-ban is. Rendkívül tehetségesek, remek köreik vannak és többségükkel ritkán találkozol LAN-on. Ez a legnagyobb különbség, meg persze Európában elképesztően magas szinten vannak a játékosok."

A mostani verseny előtt a BIG-től a Virtus.pro-tól is kikaptatok különböző selejtezőkön. Mennyire volt ez rátok negatív hatással?

"Nem nagyon. Tény, hogy kikaptunk, de rengeteg játszunk, bár ez nem kifogás, de eléggé fáradtak voltunk, rosszul játszottunk. Még csak egy hónapja játszunk együtt, próbáljuk javítani a hibáinkat. (...) Jó tapasztalat volt a VP elleni vereség, különösen Inferno, hiszen ebből a pályából itt is sok lesz. Az a fontos, hogy most lépésről lépésre fejlődünk, mind egyénileg, mind csapatként. Egyre jobban megértjük egymást játékon belül is és egyre magabiztosabbak vagyunk."

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!