Közel három évtized után megszűnik a PC Guru magazinja!

Közel három évtized után megszűnik a PC Guru magazinja!

Hazánk legrégebbi videojátékos magazinja decemberben kerül utoljára kiadásra!

A nyomtatott sajtó napjainkban már nem kap akkora szerepet, mint korábban, köszönhetően a technológia fejlődésének. Az online újságírás sokkal gyorsabban juttatja el az olvasókhoz a híreket, könnyebb hozzájutni, úgy, hogy már szinte majdnem minden háztartásban van internet. Ettől függetlenül rengetegen kitartottak még a nyomtatott verzió mellett is, sokan már csak a "megszokás" miatt.

A PC Guru 1992 júniusa óta minden hónapban megjelent, kezdetekben még csak Guru néven futott, majd 1995-ben vették fel a PC Guru elnevezést. Először saját maguk, azaz a Guru Bt. tartotta fenn a lapot, későbbiekben viszont a Vogel, a Motor-Presse, 2011 óta pedig a Skorpió Print nevű magyar vállalkozás. Böjtös Gábor, a PC Guru főszerkesztője adta hírül, hogy decemberben jelenik meg a lap utolsó száma. 

"A PC Guru nem kizárólag egy szimpla magazin, hanem a játékimádat és számítógépek szeretete karakterekbe, hasábokba és oldalakra öntve. Nemcsak egy cím, hanem több korszakon átívelő rajongói történet, amit egyszer megalkottak, majd sikerre vittek, akár meg is mentettek" - mondta Böjtös Gábor

Ahogyan azt korábban említettem, az utolsó szám december 3-án jelenik meg, amihez még egyszer utoljára, három játékot is mellékelnek. A PC Guru bevett szokása volt, hogy az újság megvásárlása mellé (aminek ára 1995 ft), mindig adtak egy vagy több videojátékot is, természetesen korábban csak CD/DVD formában, az utóbbi időkben pedig már online letöltőkód formájában. Ez viszont nem azt jelenti, hogy teljesen megszűnik a PC Guru, ugyanis most minden erejükkel azon lesznek, hogy az online felületükön tudósítsanak a PC világ legfontosabb híreiről.

"Sajnáljuk, és mindnyájunk nevében mondhatom, hogy a szívünk szakad meg, és természetesen nagyon-nagyon hálásak vagyunk mindenkinek, aki kitartott mellettünk, így előfizetőinknek is a rengeteg bizalomért és támogatásért!"

Azt ígérték, hogy hamarosan minden előfizetőt tájékoztatnak arról, hogy lezárult az előfizetés. 

Bátran mondhatom, hogy sokunk gyermekkorát aranyozták be a PC Guru magazinjai, csodás 27 évet tudhatnak maguk mögött.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 

Kövess Minket!