Battlegrounds: MMR rendszer, Lich Ba'zhial buff és Lightfang Enforcer nerf

Battlegrounds: MMR rendszer, Lich Ba'zhial buff és Lightfang Enforcer nerf

Mike Donais egyedül viszi a hátán a Blizzard kommunikációját, de ezzel semmi baj nincs. Újabb információkat tudtunk meg a Battlegroundsról!

Szerencsénkre Mike Donais, a Hearthstone vezető game directora egyre gyakrabban van jelen Twitchen és Redditen, ami azt jelenti, hogy folyamatosan szivárogtatja ki a Battlegrounds játékmóddal kapcsolatos pletykákat és terveket. Ezúttal sincs ez másképp, ugyanis megtudtuk, hogy milyen buff vár Lich Baz'hialra, továbbá részletesen elmagyarázta nekünk az MMR rendszer működését!

MMR rendszer, avagy mire kapunk pontot

Lehet már veletek is előfordult, hogy a Top 4 helyezésért mínusz ponttal jutalmazott a rendszer. Ez nem véletlen, ugyanis Donais elmagyarázta, hogyan is működik a pontosztás. Minden játékosnak van egy adott MMR-e (matchmaking rating), ami az addigi teljesítményét summázza és jeleníti meg egyetlen számként. A Battlegrounds esetében ez nem nyilvános senki számára és nem összetévesztendő a Ratingünkkel, ami alapján besorol minket a rendszer. Tegyük fel, hogy új felhasználói fiókon az első 20 meccsünk mindegyikében top 4-ben végeztünk. Ezzel nagyjából 5000-5200-as Ratingig másztunk fel, ahol összedob minket a rendszer 7 másik ellenféllel, akik szintén ebben a sávban játszanak, de ők már 200 meccset megvívtak és kb. 60-75 %-ban jutnak csak el a Top 4-be. Érthető módon mi vagyunk a legnagyobb esélyesei a meccsnek, de nem jön ki jól a lépés és csak a negyedik helyen zárunk. A játék érzékeli, hogy viszonylag gyenge ellenfelek között értük el a Top 4 legalját, így -20 Ratinggel jutalmaz minket. 

Ezen nem kell meglepődni, mivel gyenge mezőnyben a rosszabb helyezésért több mínusz pontot kapunk, egy erősebb mezőnyben már a 3. hely is akár 50-100 pontot érhet. A keddi patch után mindenkinek egy meccset le kell játszania Donais elmondása szerint, hogy beálljon az MMR-e és helyes Ratinget kapjunk a mérkőzések után. 

Lich Baz'hial buff és Lightfang Enforcer nerf

Az előző frissítésben kikerült a játékból Lich Baz'hial, de már meg is van, hogy milyen formában térhet vissza. Az eddigi 3 életvesztés helyett csak 2-t kell elszenvednünk a Coinért cserében. Nem tűnik rossznak főleg úgy, hogy a Floating Watcher, mint új midragen Demon egység is megérkezik a december 5-i frissítésben. Még ugyanebben a patchben gyengülhet a Lightfang Enforcer. Sokan szeretnék, hogy Tier 5-ből Tier 6-ba kerüljön az egység, amire simán van esély, mert a statok önmagukban nem erősek, csak akkor van baj, ha túl korán sikerül lecsapni rá.

OSZD MEG VELÜNK VÉLEMÉNYEDET KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!