Győztes játékon ne változtass - Just Dance 2020 teszt

Győztes játékon ne változtass - Just Dance 2020 teszt

A tavalyi után idén is mi lettünk a táncparkett ördögei, íme a Just Dance 2020!

Idén 10 éve, hogy megérkezett közénk a Ubisoft táncolós party játéka, amit azóta is előszeretettel játszanak a táncos lábú gamerek buli előtti alapozásként, házi összejöveteleken, vagy éppen lenge öltözetet magukra öltve élő streameken némi donate-ért cserébe. Így a készítők által az eltelt időszak alatt gyakorlatilag tökéletesre lett csiszolva a formula, mi viszont a mostani résztől azért vártunk néhány újdonságot a már jól bejáratott elemek mellett.
Első körben természetesen a teljesen új számlistát futottuk át, ahol összesen 40 új és kevésbé új slágert sikerült a “korongra” rakni, amik között garantáltan mindenki talál pár olyan számot, amire megállás nélkül tud táncolni kicsit. Ráadásul itt van nekünk továbbra is az előző részből már ismerős Just Dance Unlimited is, amivel több mint 500 (!) számhoz férhetünk hozzá, ha már kezdenénk kimaxolni az aktuális repertoárt.

Szerencsére akkor se kell aggódni, ha a konzolos változathoz nincs a birtokunkban egy PlayStation Camera, vagy éppen egy szebb napokat is megélt XBOX Kinect, mivel pusztán az okostelefonunk használatával is helyettesíthetjük a kontrollerrel egyetemben. Egy kicsit viszont szívbe markolt a tény, hogy a menü gyakorlatilag mit sem változott az előző részhez viszonyítva, pedig ezen a ponton azért szívesen megbarátkoztunk volna egy-két újítással.

Emellett van nekünk egy All Star névre keresztelt módunk, aminek kb. annyi értelme van, mint a FIFA játékba rakott egyjátékos sztorinak: nem rossz, hogy létezik, csak hát kevesen örülnek neki. Mindenesetre, aki szereti a történetközpontú játékokat, az azért tehet vele egy próbát, de a többieknek inkább a már jól bejáratott módokat ajánljuk.

Akik hozzánk hasonlóan párban szeretnek a legjobban táncolni, azoknak itt van a ropogós kooperatív mód, ahol többed magunkkal lehet hatalmasakat röhögve megpróbálni a képernyőn megjelenő koreográfiákat leutánozni. Mi értelemszerűen ezt szerettük a legjobban, de azért meg kell hagyni, hogy az egyedül táncolni kívánó magányos farkasok továbbra is ugyanúgy szórakozhatnak a játékkal.

Tavaly már elmondtuk, hogy a Just Dance-szel való időtöltés simán felérhet egy átmozgató testedzéssel, ami a mostani részre is igaz. A fejlesztők ezért pakolták bele most is a Sweat módot, amiben szuperül le tudjuk követni, hogy mennyi kalóriát égettünk el, vagy hogy pontosan mennyi időt töltöttünk a táncolással. Természetesen rendszeresen fogjuk visszakapni a feloldható jóságok formájában is megszerezhető pozitív visszajelzéseket, de aki már játszott ilyen party játékkal, az nyugodt szívvel konstatálja az ilyen történéseket.

A látványvilágra továbbra sem lehet panasz, továbbra is egy színes-szagos, kellően őrült univerzumba csöppenünk a Just Dance legújabb részével. A játék készítői gondoltak a legkisebbekre is, akik a Kids módban tudnak ugrálni olyan dalokra, amik leginkább őket képesek igazán megmozgatni. Bár, ha a Baby Shark téged sem hagy hidegen, akkor te is tehetsz vele egy próbát!

Összességében elmondhatjuk, hogy egy nagyszerű party játékot kaptunk a Just Dance 2020 személyében, ami azonban nem akar túlságosan változtatni a tökéletesre csiszolt formulán. Éppen ezért őszintén reméljük, hogy a 2021-es változata már eggyel merészebb lesz és addig legalább a derekam is helyrejön, hogy új erőre kapva, 300 wattos vigyorral az arcomon izzadhassunk a tévénk előtt.

OSZD MEG VELÜNK A VÉLEMÉNYED HOZZÁSZÓLÁSBAN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON IS! 
 

Kövess Minket!