El sem hittük, hogy a Winner Winner Chicken Dinner nekünk szól - Team Plague PUBG Mobile interjú

El sem hittük, hogy a Winner Winner Chicken Dinner nekünk szól - Team Plague PUBG Mobile interjú

Az ESL Mobile open PUBG döntője után készítettünk interjút a Team Plague csapatával.

Néhány héttel ezelőtt egy viszonylag új e-sport ágazatban örülhettük magyar sikernek, a Team Plague PUBG Mobile csapata harmadik helyen végzett az ESL Mobile Open milánói döntőjén.

Az esemény kapcsán feltettünk néhány kérdést a srácoknak, hogy közelebbről is megismerhesse őket a közösség.

Igen jól szerepeltetek az ESL Mobile Open PUBG döntőjében, de kik is alkotják a Team Plague PUBG Mobile csapatát, mutatkozzatok be egy kicsit.

Elsősorban köszönjük szépen a lehetőséget, illetve a kedves szavakat. A csapatunk még frissnek mondható, nagyjából fél éve álltunk össze azzal a céllal, hogy kipróbáljuk magunkat nemzetközi porondon. A csapat 7 főből áll, hat játékos (Baka "BAAKAAAA" Richard, Bagi "baGxiking" Tamás, Péter "Cypress" Dániel, Ruszin "Dawer" Dávid, Gondor "Godfather" Ákos, Mózes "Grylls" Patrik) és egy edző (Csermely "SimpleSnail" Gábor). Az élet különböző területeiről érkeztünk, van közöttük tanuló, egyetemista, fodrász, labdarúgó és marketinges, de ami összeköt minket az a játékba és az egymásba vetett bizalom. A csapat tagjainak bemutatása röviden:

Bagi Tamás 28 éves debreceni lakos vagyok. Gyerekkorom óta sportolok. Azon belül is a labdarúgás amit már lassan 22 éve űzök. Nagypályás és a futsalt egyszerre párhuzamosan csinálom, ami azt jelenti, hogy egy hétfői és egy hétvégi bajnoki mérkőzésem is van. Szerencsére nem unatkozom, próbálok mindenre megfelelő időt szánni.

Ruszin Dávid vagyok a csapat öregje a magam 31 évével. Budapesten élek és dolgozom fodrászként. Mindig is szerettem a versenyzést és ez nincs másként a másik hobbimban a horgászatban sem.

Mózes Patrik, 17 éves Komáromi lakos. Tanulás mellett foglalkozom a játékkal, a csapatban pedig ingame leader szerepet töltöm be.

Gondor Ákos, 21 éves, Neustadt an der Donau-i lakos vagyok. Előtte Győrött laktam Magyarországon. Jelenleg iskolába járok idekint,illetve mellette dolgozok. Magyarországon magas és mély építészeten végeztem, amit otthon máig mellék állásban folytatok, illetve idekint vendéglátásban, cukrászatban, kiszolgálásban dolgozok egy kávézóban. 

Baka Richard 20 éves vagyok Budapesten élek. A munkán/tanuláson kívül kikapcsolódásként kezdtünk el játszani ezzel a játékkal.


Mióta foglalkoztok a PUBG Mobile-lal, illetve mi alapján esett a választásotok a mobil gamingre?

Másfél éve játszunk lassan a játékkal, túlzásnak érezzük foglalkozásként nevezni a játékhoz való viszonyunkat, de mint mindenből próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni az adott dologból, jelen esetben a Pubg Mobile-ból. Kényelmes, mobilis, és talán ezért is esett a Mobile játékra a választásunk, ellenben a PC, Xbox, vagy más jellegű játékokkal.

Ákos: Körülbelül 1 éve játszom a játékkal,viszont a srácokkal csak a kezdetem után egy hónapra rá találkoztam hála egyik jó barátomnak M.Richárdnak. Nekem gyakorlatilag 2014 óta van jelen a mobile e-sport az életemben. Kezdetekben Modern Combat 4 & 5 szériában voltam jelen verseny szinten, majd a Team Horizon Reapers szárnyai alatt játszottam egy “Vainglory” nevezetű játékban, ahonnan csapat problémák miatt végül a PUBG Mobile-ban találtam meg a helyemet. Főként azért esett rá a választás,mert mechanikailag és támogatottságilag a játék tele van potenciállal, illetve a mobilos platformon akkoriban nem volt vetélytársa ennek a játéknak. Így igen jó marketing kampányt épített köré a Tencent, ami gyakorlatilag beszippantotta az átlagos játékosoktól kezdve a profikig mindenkit. Ezenkívül a mobil e-sportot mindig rugalmasnak találtam a PC, illetve konzolokkal szemben, hisz gyakorlatilag bárhol játszhatod a játékot amikor kedved van, mert az “eszközöd” elfér a zsebedben. Ezenfelül nem kell több százezret kidobni az ablakon ahhoz,hogy valaki jó legyen.

Az európai közeg számára még többnyire idegen a mobilos játékok világa, nemhogy az e-sportja, van esély arra szerintetek, hogy nálunk is olyan sikeres legyen a PUBG Mobile, mint a sima PUBG?

Őszintén szólva jelen helyzetben nem. Magyarországon sajnos a játékosok nagy része alkalmatlan a magas szintű játékra. Hiába vannak ügyes játékosok vagy taktikailag megfelelő, jó gondolkodású játékosok. Komplex játékról beszélünk, ahol a taktikai illetve a játékos saját játékbeli tudásán kívül is rengeteg dologban kell magas szintet elérni. Gondolok pl: Összes map teljes ismerete, szűküléstől függő autó útvonal/pozicionálás. Egy adott ház pusholása, füstökkel való előny szerzés stb. Nekünk is folyamatosan kell fejlődnünk, hiszen pár hónap alatt is rengeteget fejlődik a játék és alkalmazkodnunk kell.

Mi az, ami a leginkább tetszett Nektek a verseny során? Ha van valamilyen nagyszerű élmény, amit megosztanátok a közösséggel, csak nyugodtan.

Persze, több dologra is szívesen emlékszünk vissza. Talán az első érzés akkor fogott el minket leginkább, hogy hova is jöttünk, amikor az Arénában a játékosokkal egy külön nekünk kialakított, ún. játékos bejárón mehettünk be és
láthattuk, hogy már kora reggel kígyózó sorok voltak a bejáratnál, ahol a szurkolókat engedték be. A legjobb érzés természetesen az volt, amikor az első kört megnyertük. Fogtuk a telefont, hirtelen azt se tudtuk hányadikok lettünk, majd miután felfogtuk, hogy a Winner Winner Chiken Dinner nekünk szól, akkor jött ki belőlünk. A sok óra a játékkal, a játékra fordított szabadidő, a barátok kisebb mértékű hanyagolása... azért a pár másodpercért mindez megérte.

Amikor nem a PUBG Mobile-ban gyűjtitek a skalpokat, mivel foglalkoztok? Van játékon kívüli hobbitok?

Ákos: Mindig is érdekelt az informatika, így hobbi szinten fejlesztgetek, építgetek rendszereket (Custom ROM) különböző telefonokra. Ezt egy népszerű oldalon publikálom, amit ha úgy van az emberek le is töltenek. Persze ezt mind ingyen,hisz ennek pont az a célja,hogy a telefont minél tovább életben tartsuk. Ezen kívül rendszeresen szoktam olvasni különböző Stephen King köteteket ,vagy csak elég a híres “Trónok Harca” sorozatot megemlítenem. Persze jelen van a barátokkal való szórakozás, bulizás is ha pedig időm is engedi, akkor több éjszakás csavargás a srácokkal egy másik városban.

Zárásképpen íme egy összefoglaló a csapatról és a mobile e-sportról baGxiking tollából:

A milánói Vodafone G5 ESL Mobile PUBG Open nagyon jól sikerült, de ez nagyban köszönhető annak, hogy a többi döntős gárdával már többször megküzdöttünk.

A játékosok másfél éve játszanak a játékkal, az edzőnk a csapat megalakulásakor csatlakozott be. Még túlzás foglalkozásnak nevezni a játékhoz való viszonyunkat, de mint mindenből, ebből is próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni. A mobile e-sport melletti voks legfőbb szempontja az, hogy kényelmes, mobilis, és valamivel olcsóbb is. Persze a játékra alkalmas telefonok és tabletek ára már megközelíti a gaming pc-k vagy konzolok árát, de még mindig egy praktikusabb választás.

A mobile e-sport európai viszonylatban eléggé népszerű és ismert terület. Korábban a Vainglory volt kiemelkedő, azóta viszont több olyan játék is megjelent amik hatalmas népszerűségnek örvendenek. A PUBG Mobile mellett Asphalt-ban, a Brawl Star-ban és a Clash Royale-ban is rendeznek rendszeresen versenyeket, de a Hearthstone is játszható telefonon. Ezek a játékok Magyarországon is ismertek és sokan is játszanak velük. Maga a mobile gaming egy népszerű mindennapos dolog, de versenyzés már egy nem mindennapi terület. Sajnos kevés hazai rendezésű verseny van, ennek következtében kevésbé lesz népszerű e-sport szinten egy mobilos játék. Azok aki tényleg szeretnének versenyezni, egyből a nemzetközi versenyeken kell bizonyítaniuk és valljuk be, ahogy a nem mobilos játékokban is, úgy a mobil játékoknál is nehéz kimagasló eredményt elérni. De ha sikerül is eredményt elérnie egy magyar mobil játékosnak, sajnos az eredményéről nem biztos, hogy tudni fogunk. Nekünk szerencsénk volt ebből a szempontból is. Mikor megalakult a csapat két fontos lépés került előtérbe; az egyik, hogy keressünk egy hazai e-sport organizációt akinek a nevében játszhatunk a másik pedig, hogy legyen egy edzőnk. Nagyon örültünk amikor a Team Plaguetől megkaptuk a hozzájárulást, hogy versenyezhetünk az ő nevükben, de az is sokat jelentett, hogy Csiga (SimpleSnail) személyében találtunk egy olyan edzőt, aki hamar be tudott illeszkedni a csapatba és segít nekünk abban, hogy nekünk játékosoknak csak a játékra kelljen figyelnünk.

További sikerekben gazdag versenyzést kívánunk a srácoknak.

MOND EL A VÉLEMÉNYED KOMMENTBEN! KÖVESS MINKET FACEBOOKON!

Kövess Minket!